Azincourt
Keskiarvo 3.96
3.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Azincourt

Bernard Cornwell
Julkaistu: maaliskuu 2013 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Azincourt
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Ensimmäinen ääni lähti jänteistä. Viidentuhannen marjakuusijousen jännittyneen hamppujänteen napsahdukset, kuin näppäiltäisiin paholaisen harppua. Sitten kuuluivat nuolet, ilman suhinaa nuolten sulissa, mutta moninkertaisena, kuin tuulen puhkuntaa. Ääni heikentyi, kun kaksi nuolipilveä, yhtä paksuja kuin kottaraisparvi, kipusi ylös harmaalle taivaalle.
Oli pyhän Crispianuksen päivä Pikardiassa.
Hetken oli hiljaista.
Sitten nuolet osuivat.

LOKAKUU 1415, Pohjois-Ranska. Englannin kuningas Henrik V johtaa resuista ja sairastelevaa armeijaansa kohti Ranskan kuninkaan mahtavaa sotajoukkoa. Joukot kohtaavat Azincourtissa, mutaisella kyntöpellolla, ja yksi sotahistorian kuuluisimmista taisteluista alkaa.

Azincourtin taistelun sankareita ovat Englannin pitkäjousimiehet, joiden lennättämät nuolimyrskyt pysäyttävät Ranskan väkevät ritarit. Yksi jousimiehistä on Nicholas Hook, lainsuojaton englantilaispoika, joka on paennut menneisyyttään sotatantereelle. Nuoren Hookin rinnalla lukija pääsee tarpomaan taistelukentälle ja haistamaan hurmeen, pelon ja voitonjanon.

"Kukaan maailmassa ei osaa tätä paremmin kuin Cornwell. Aivan kuin kuusisataa vuotta vanhat tapahtumat olisivat tapahtuneet kuusi vuotta sitten, siinä välissä mikään ei ole muuttunut. Kaikkein vähiten mahtava tarinankerronta." – Lee Child

muokattu 28.11.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrskyn soturit (Uhtred-sarja, #9)Asterix ja Piktit (Asterix, #35)Jääsielu (Jääsielu, #1)Kyyroksen sotaretki (Anabasis, #1)Miekkojen laulu (Uhtred-sarja, #4)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Eija, Lyyskis
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447