Azincourt
Keskiarvo 3.96
3.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Azincourt

Bernard Cornwell
Julkaistu: maaliskuu 2013 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Azincourt
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Kahdentenakymmenentenäviidentenä lokakuuta vuonna 1415 käyty Azincourtin taistelu on yksi maailman sotahistorian kuuluisimmista taisteluista. Sairas ja nälkiintynyt englantilainen talonpoikaisjoukko voitti kuusi kertaa suuremman Ranskan armeijan. Henrik V uskoi lujasti, että Jumala oli hänen puolellaan, ja kieltäytyi perääntymästä. Taistelun sankareita olivat englantilaiset pitkäjousiampujat, jotka muodostivat Henrik V:n armeijan selkärangan ja olivat hänen salainen aseensa.

Azincourtissa seuraamme Nicholas Hookia, jousimiestä, joka joutui pakenemaan Englannista mutta josta tuli yksi Henrik V:n parhaista sotureista. Nicholasia painaa menneisyyden taakka: ne asiat, joissa hän epäonnistui ja jotka jäivät tekemättä, samoin kuin ne teot, joiden vuoksi hänestä tuli etsintäkuulutettu. Kaikki se mitä taistelussa tapahtui sai hänet unohtamaan menneisyytensä. Vihdoinkin hän tunsi olevansa elossa.

Azincourt perustuu todellisiin ihmisiin ja tapahtumiin. Bernard Cornwell kertoo elävästi taistelukenttien tapahtumista, tuntikausia kestäneistä taisteluista mies miestä vastaan, epätoivosta ja englantilaisten sotilaiden uskomattomasta rohkeudesta.

"Kukaan maailmassa ei osaa tätä paremmin kuin Cornwell. 600 vuotta vanhat tapahtumat ovat yhtä tuoreita kuin ne olisivat tapahtuneet kuusi vuotta sitten, ja ne todistavat että mikään ei ole muuttunut. Kaikkein vähiten mahtava tarinankerronta." – Kirjailija Lee Child

(muokattu 25.08.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Tulisielu (Jääsielu, #2)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)
Paikalla 4 jäsentä ja 68 vierailijaa
Pisania, Valerie, Freyja, Maija Lempinen
Uusin jäsen: Jere Jokinen
Jäseniä yhteensä: 8702