Azincourt - Bernard Cornwell7.96

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Ensimmäinen ääni lähti jänteistä. Viidentuhannen marjakuusijousen jännittyneen hamppujänteen napsahdukset, kuin näppäiltäisiin paholaisen harppua. Sitten kuuluivat nuolet, ilman suhinaa nuolten sulissa, mutta moninkertaisena, kuin tuulen puhkuntaa. Ääni heikentyi, kun kaksi nuolipilveä, yhtä paksuja kuin kottaraisparvi, kipusi ylös harmaalle taivaalle.
Oli pyhän Crispianuksen päivä Pikardiassa.
Hetken oli hiljaista.
Sitten nuolet osuivat.

LOKAKUU 1415, Pohjois-Ranska. Englannin kuningas Henrik V johtaa resuista ja sairastelevaa armeijaansa kohti Ranskan kuninkaan mahtavaa sotajoukkoa. Joukot kohtaavat Azincourtissa, mutaisella kyntöpellolla, ja yksi sotahistorian kuuluisimmista taisteluista alkaa.

Azincourtin taistelun sankareita ovat Englannin pitkäjousimiehet, joiden lennättämät nuolimyrskyt pysäyttävät Ranskan väkevät ritarit. Yksi jousimiehistä on Nicholas Hook, lainsuojaton englantilaispoika, joka on paennut menneisyyttään sotatantereelle. Nuoren Hookin rinnalla lukija pääsee tarpomaan taistelukentälle ja haistamaan hurmeen, pelon ja voitonjanon.

"Kukaan maailmassa ei osaa tätä paremmin kuin Cornwell. Aivan kuin kuusisataa vuotta vanhat tapahtumat olisivat tapahtuneet kuusi vuotta sitten, siinä välissä mikään ei ole muuttunut. Kaikkein vähiten mahtava tarinankerronta." – Lee Child

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: maaliskuu 2013
Kustantaja: Bazar
Tyylit: historia
Alkuperäinen nimi: Azincourt
Arvosanalla: 7.96/10
Arvosanoja: 25
Muokattu: marraskuu 28, 2019