Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita

J. S. Meresmaa, Markus Harju
Julkaistu: lokakuu 17, 2013 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: antologia, vaihtoehtohistoriasteampunk
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Toimittaneet Markus Harju ja J. S. Meresmaa. Nidottu.

Sisältö:

  • Jussi Katajala: Sierra Nevadan salaisuus
  • Taru Luojola: Missä paikkasi, tiedätkö sen?
  • J. S. Meresmaa: Alexandre
  • Magdalena Hai: Siivekäs mies Isaac
  • Shimo Suntila: Valkean naisen palvelija
  • Jani Kangas: Varjo Angelinrovan yllä
  • Markus Harju: Rautainen aika
  • Hanna Morre: Rafael
  • Anne Leinonen: Falachustin talossa
  • Tero Niemi: Lorelein laulu

Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita sisältää kymmenen höyryävän tuoretta novellia. Markus Harjun ja J. S. Meresmaan toimittamassa kokoelmassa lukija kohtaa mm. siivekkään miehen, valtavan tuhokoneen ja pojan, jonka sydän on silkkaa mekaniikkaa. Miljöönä ei toimi pelkästään viktoriaaninen Britannia, vaan matka kulkee halki Buenos Airesin, Kalifornian, Suomen ja Etelä-Ruotsin. Tällä kertaa mukana ei ole vierailevia tähtiä, vaan antologia on täyttä Osuuskummaa. Mukana on tunnettuja kirjailijoita, kuten Anne Leinonen, Magdalena Hai ja Jussi Katajala, ja nousevia tähtiä.

Steampunk ei ole pelkästään höyryä ja helvetinkoneita. Steampunk on myös punkkia – kapinaa. Se vastustaa niin kahlehtivia määrittelyjä kuin esteettisiin elementteihin jämähtämistä. Genrenä ja alakulttuurina steampunk on kansainvälistynyt ja laajentunut viimeisten vuosikymmenien aikana enemmän kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan. Se on imenyt itseensä vaikutteita erilaisista kulttuureista, saanut lukemattomia uusia näkökulmia, joista tarkkailla maailmaa.

Osuuskumman toinen steampunk-antologia tarjoilee perinteisten höyrypunk-tarinoiden lisäksi myös kokeilevampia ja rajoja rikkovampia novelleja. Steampunk on täynnä mahdollisuuksia!

muokattu 12.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Voimanpesä (Ursiinitrilogia, #3)Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)Teräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)Steampunk! – Silintereitä ja siipirattaitaIlmojen sotaherra (Oswald Bastable, #1)

Kirja-arvioita (2)

SiriusChristus avatar
Kirjoittanut
3.5
Novelleja on hankala kirjoittaa ihan sen takia, että paljon asiaa pitäisi saada pieneen tilaan. Näissä useissa oli ongelmana lukujen vaihdoissa olevat aikahypyt joissa sekoittui tarina pahastikkin välillä(sama koskee edellistäkin kirjaa), mutta tässä toisessa kirjassa oli paremmin hallussa novellien ominaisuus kuin edeltäjässä. Myös itse tekstin seassa jäi monia asioita mietityttämään, kun ei ollut tilaa kertoa asiasta tarkemmin, vaikka olisi lopulta oleellisiakin asioita ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
Suomalainen steampunk-kirjallisuus taitaa olla vielä laskettavissa yhden käden sormilla, mutta spekulatiivisen fiktion ystävien iloksi on myös tämän tyylilajin kirjallisuutta alkanut ilmestyä kiihtyvää tahtia kirjastojen ja kirjakauppojen hyllyille. Luin jo aikaisemmin ensimmäisen Osuuskumman kustantaman novellikokoelman, joka osoittautui lupauksia herättäväksi mutta aavistuksen verran epätasaiseksi julkaisuksi, joka jätti kuitenkin toivomaan jatkoa. Eikä turhaan, sillä ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452