Enkelit ja demonit (Robert Langdon, #1)
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (112)
Kirjahyllytilastot

Enkelit ja demonit

Dan Brown
Julkaistu: 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Angels & Demons
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys, mysteeri
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Pirkko Biström. Sidottu, kansipaperi.

Professori Robert Langdon saa pikaisen kutsun tulla tutkimaan Cernin ydinfysiikan tutkimuslaitoksessa Genevessä tapahtunutta murhaa. Uhrin rintaan on poltettu pahaenteinen merkki, jonka perusteella katolisen kirkon päävihollisekseen nimennyt salaseura on jälleen herännyt henkiin. Samalla se on hankkinut käsiinsä uudenaikaisen aseen, joka tuhoaa tieltään kaiken.

Tieteen nimeen vannova salaseura on valinnut kohteekseen uuden paavin valintaan Vatikaanissa valmistautuvat kardinaalit. Tuhannet ihmiset kerääntyvät Pietarinkirkon tuntumaan huolissaan uhkaavasta tuhosta. Katolisen kirkon pyhin paikka on vaarassa kadota silmänräpäyksessä.

Salaseuran historiaan perehtyneen professori Langdonin apuna on kaunis fyysikko Vittoria Vetra. Kaksikon tehtävänä on estää kostoa janoavan salaseuran mestarillinen hanke, jonka kulku on käsikirjoitettu vuosisatoja sitten Rooman kirkkoihin, muistomerkkeihin ja kaduille. Jokainen hetki tuo uhan entistä lähemmäksi. Häikäilemätön vastustaja on valmis suojelemaan salaisuuttaan viimeiseen veripisaraan saakka.

Luvassa on valioluokan jännitystä ja järisyttäviä paljastuksia Da Vinci -koodin tekijältä.

Kirjasta sanottua:

"Jännittävä, vauhdikas ja epätavallisen älykäs." – The San Francisco Chronicle

muokattu 11.12.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talven lapsetSalomonin perintöAleppon kirjuriTuliProfeetan soturit

Kirja-arvioita (3)

Meadow avatar
Kirjoittanut
4.5
Aloin lukemaan Enkelit ja demonit-kirjaa ihan vain mökkilukemisekseni kesällä. Pian huomasinkin että en voinut irroittaa nenääni kirjasta enne kuin huomasin takannen lähenevän. Kirja on mielestäni hyvin koukuttava ja tapahtumat etenevät sopivaa vauhtia. Asiat esitellään selvästi. Välillä huomasin, kun uusia asia esitettiin kirjassa, kysyväni itseltäni "miten se on muka mahdollista?" ja kun luen seuraavan lauseen päähenkilö kysyy saman ajatuksen kirjassa. Eli siis juonnen ... (lisää)
suden veli avatar
Kirjoittanut
3.5
Löydettyäni kirjan ja avattuani sen jouduin lukemaan sen kannesta kanteen. Nykyisin kirjan tapahtumat ovat melkeinpä mahdollisia, ja siksi kirja on hyvin realistinen. Kirja yhdistää uskon,tieteen, historian ja kirjallisuuden kirjalle sopivalla tavalla.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan hyvä kirja. Kirja ei ollut liian ennalta arvattava eikä pitkäveteinen.
Paikalla 70 vierailijaa
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722