Murtamaton linnake
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (42)
Kirjahyllytilastot

Murtamaton linnake

Dan Brown
Julkaistu: 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Digital Fortress
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut Raimo Salminen. Päällys: Kirsi Kujansuu. Sidottu, kansipaperi. 6. painos: Loisto, 2008. Nidottu.

NSA:n, Yhdysvaltain hallinnon salaperäisimmän viraston, toiminnasta tiedetään hyvin vähän. Sen väitetään pystyvän seuraamaan kaikkea maailman tietoliikennettä, mutta todellista vahvistusta huhuille ei ole saatu. Kansallisen turvallisuuspalvelun aarteisiin kuuluu myös miljardeja maksanut koodinmurtokone TRANSLATR, jonka olemassaolon NSA on kiistänyt. 

Salakirjoituskoodien asiantuntija Susan Fletcher johtaa NSA:n kryptologian osastoa. Hänet hälytetään tutkimaan uutta koodia, jonka edessä huipputietokone on täysin voimaton. Murtamattoman koodin tekijäksi tiedetään viraston palveluksesta eronnut työntekijä, joka on esittänyt NSA:lle tiukan uhkavaatimuksen. 

Jos siihen ei suostuta, salauskoodi leviää internetin kautta kaikkien käyttöön. Pelin panokset ovat huikeat: murtamaton koodi antaisi rikollisille ja terroristeille mahdollisuuden toimia täysin salassa. NSA:n toiminta kävisi hyödyttömäksi – ja suurvalta olisi hetkessä polvillaan. 

Susan tekee kaikkensa löytääkseen koodiin ratkaisun ennen kuin on liian myöhäistä. Samaan aikaan hänen kihlattunsa David Becker jäljittää koodin avainta Espanjasta. Aikaa on vain muutama tunti… 

Dan Brownin Murtamaton linnake johdattaa lukijansa nykyaikaisen tiedustelutoiminnan kovaan ytimeen. Vauhdikkaan juonen ohella teos valaisee salaustekniikoista käytävää kilpajuoksua hätkähdyttävällä tavalla.

muokattu 25.04.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

LaitosToisetSitomaton rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #5)Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Suden tie
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863