Meteoriitti
Keskiarvo 3.12
3.12 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (47)
Kirjahyllytilastot

Meteoriitti

Dan Brown
Julkaistu: 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Deception Point
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Sidottu, kansipaperi.

Trilleri kovan luokan petoksesta

Kun NASA ilmoittaa tehneensä Pohjoisnavan tuntumassa hämmästyttävän meteoriittilöydön, uutinen herättää myös epäilyksiä. Ensitietojen mukaan maapallolle vuonna 1716 iskeytyneessä taivaankappaleessa on selviä merkkejä planeettamme ulkopuolisesta elämästä. Onko löytö todellinen, vai kalastaako ennenkin jättihankkeisiin omaisuuksia upottanut avaruusvirasto itselleen uutta rahoitusta?

Kohulöytöä lähtee tarkistamaan avaruusvirastosta riippumattomien tutkijoiden retkikunta. Heidän joukossaan on Yhdysvaltain presidentin valtuuttama tiedusteluasiantuntija Rachel Sexton, joka saa seurakseen tunnetun valtameritutkijan Michael Tollandin. Toiveikas ryhmä kohtaa historiallisen löydön sijasta selkeitä todisteita huijauksesta.

NASA:n alasajoa on voimakkaimmin ajanut Yhdysvaltain presidentin pahin vastaehdokas, joka kerää innolla poliittisia irtopisteitä seuraavia vaaleja varten. Kyseenalaisen meteoriittilöydön seurauksena presidentin uskottavuus on yhtäkkiä vaakalaudalla. Liittyykö röyhkeä huijaus kovan luokan valtapeliin, jolla voi olla myös kansainvälisiä seurauksia?

Aseistautuneet salamurhaajat hyökkäävät tutkimusryhmän kimppuun, ennen kuin Rachel ehtii välittää tiedon petoksesta presidentille. Pakomatka halki napajäätikön kohti asuttuja seutuja alkaa; samalla Rachelin ja Michaelin on saatava selville, kenen etuja salahanke palvelee. Totuus on vielä viheliäisempi kuin he uskovatkaan.

Meteoriitti on Dan Brownin kolmas romaani, jonka hän julkaisi alunperin Enkelit ja demonit -romaanin ja Da Vinci -koodin välissä. Jännityksen mestari vakuuttaa jälleen kerran vauhdikkaalla juonella ja hätkähdyttää tiedoillaan Yhdysvaltain salaisista tiedustelujoukoista ja erittäin pitkälle kehitetystä sotateknologiasta: huipputrillerin kaikki ainekset ovat totta jo nyt.

Jo 13 kielelle käännetty trilleri on noussut Da Vinci -koodin lailla kansainvälisten myyntitilastojen kärkeen.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Kuoleman asetelma (Pendergast, #2)Kuoleman naamio (Pendergast, #7)Musta kuin eebenpuu (Lumikki-trilogia, #3)Kukaan ei kaipaa sinua

Kirja-arvioita (2)

Saki avatar
Kirjoittanut
3.5
Ihan hyvä kirja, tykkään yleensä vähän raaemmasta meiningistä ja tässähän sitä oli. Hahmot oli OK ja juoni kulki hyvin. En oikein keksi mitään huonoa sanottavaa joten keskitytään hyviin puoliin. :D Juoni oli mielenkiintoinen kaikkine käänteineen ja salaliittoineen. Ehkä pitäisi lukea vähän enemmän tämän kategorian kirjoja, yllätyin positiivisesti. Brownin kirjoitustyyli on hyvin yksityiskohtaista joten lukijan pitää olla kärsivällinen ja keskittyä tekstiin. Kokonaisuus toimi ja aion ehdottomasti lukea muitakin Brownin teoksia.
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Nella, Jussi
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384