Segrfellin unikuningas (Segrfell-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Segrfellin unikuningas

Erkki Kauhanen
Julkaistu: syyskuu 27, 2013 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Ulkoasu: Jussi Kaakinen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2013.

Segrfell on epätietoisuuden vallassa: kuningas on kuollut, ja uusi kuningas voi olla kuka tahansa. Kansa virtaa kaikkialta maasta Ran-Kwannonin leireihin odottamaan Vanhojen päätöstä ja kruunajaisia. Vetoja lyödään kauppa-, meri- ja sotakuninkaan puolesta, sillä ajat ovat huonot ja kuninkaalta tarvitaan suuria tekoja. Vanhojen valinta kuitenkin yllättää kansan, historiankirjoittajat ja ennen kaikkea kuninkaan itsensä. Sen sijaan eräs on valmistautunut siihen koko ikänsä: nainen, joka tietää, miten nukahdetaan neljä kertaa peräkkäin heräämättä välillä.

Segrfellin unikuningas on kertomus hajanaisesta kuningaskunnasta, vallasta ja vääryydestä, vastuuntunnosta ja väistämättömistä velvollisuuksista. Se on väkevä ja yksityiskohtainen kudelma, jonka tarina muodostuu yhtä aikaa monessa eri todellisuudessa, ja jokainen tapahtuma on vain yksi toteutuva vaihtoehto kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukossa. Unikuninkaan valtakunnassa jokainen on sekä itsensä että pelinappula kohtalon ikiaikaisessa pelissä.

(muokattu 19.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeyden valhe (Manalan valtiaat, #6)Suden taisto (Veren viemät, #1)Sandman: Maailmainloppu (Sandman deluxe, #8)Santala: Perkele osa IIUusi alfa (Kissojen kesken, #6)
Paikalla 2 jäsentä ja 71 vierailijaa
PercyJacksonfani, punnort
Uusin jäsen: Hapanrapakko
Jäseniä yhteensä: 8802