Leijonan varjo
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Leijonan varjo

Tero Somppi
Julkaistu: syyskuu 17, 2013 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Teiden varsilla liehuvat Suomi-puolueen liput. Nuoriso-osastot partioivat kaduilla. Isänmaallisen poliisin ilmiantajia on kaikkialla ja toisinajattelijoita katoaa järjestelmän syövereihin.

Kaisaniemen puistosta löytyy nuoren naisen ruumis. Jutun saa tutkittavakseen äärioikeistolaiseen diktatuuriin kyllästynyt rikosylikonstaapeli Pekka Gerber. Murhatutkimukset vievät hänet törmäyskurssille virallisen totuuden kanssa ja osaksi hengenvaarallista salaliittoa.

Tero Somppi työskentelee turvallisuustehtävissä puolustusvoimissa. Hänen realistisiksi kiitellyissä kirjoissaan Helsinki on kokenut monenlaista; Santahaminassa on ollut amerikkalaisia Nato-joukkoja, terroristit ovat kaapanneet areenan ja kaupungissa on jahdattu venäläistä ammattitappajaa. Viimeisessä linjassa koko kaupunki eristettiin bioterrori-iskun näyttämönä.

Uutuuskirjassaan Somppi vie lukijan tutustumaan tulevaisuuden Helsinkiin. Maailmanlaajuinen talouskriisi ja hallituksen kyvyttömyys sen hoitamisessa ovat avanneet ovet vaarallisille voimille. Valtaan astunut äärioikeistolainen diktatuuri pitää koko maata tiukassa otteessaan.

Tekijän kahdeksannen jännitysromaanin maailma on kiehtovan erilainen, mutta pelottavan todentuntuinen.

muokattu 10.12.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

TalviEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Kuvun allaLinnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656