Maanväki
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Maanväki

Marjut Hjelt, Christer Nuutinen
Julkaistu: elokuu 2014 (Suomalaisen kirjallisuuden seura)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjanuorten tietokirja
Avainsanat: mytologia

Maanväki: Totta ja tarua. Kuvittanut Christer Nuutinen. Ulkoasu ja taitto: Maria Mitrunen. Sidottu.

Maanväki tutustuttaa lukijan eri puolilla maailmaa asuviin jumaliin, haltijoihin, maahisiin, jättiläisiin, kääpiöihin ja lohikäärmeisiin. Miltä maan hallitsijat ja haltijat näyttävät, millaisia ne ovat luonteeltaan ja tavoiltaan ja miten ne tulevat toimeen ihmisten ja eläinten kanssa?

Runsaasti ja eloisasti kuvitettu tietoteos esittelee mm. suomalaisen metsänkuningas Tapion ja hänen monia tehtäviä suorittavan haltijaväkensä, muinaiskandinaavien kääpiöt, metsänjumala Panin, metsästyksen jumalatar Artemiksen, saamelaisten kufittaren sekä joukon peikkoja, fauneja ja kentaureja. Mainio maanväki herättää näkemään maan pinnalla ja sisällä vaikuttavan kiehtovan elämän. Kirjan tiedot ja tarinat ovat peräisin eri maiden kansanuskosta.

Teoksen on kirjoittanut kansanperinteen tutkija, tietokirjailija Marjut Hjelt ja kuvittanut sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Christer Nuutinen. Heidän ensimmäinen yhteistyönsä oli vuonna 2012 ilmestynyt valloittava Veden valtiaat.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hobittien maailma: Keski-Maan kansat ja kolkatStar Wars: The Clone Wars: Kuvitettu opasHoukutus: Kuvitettu opas vampyyrisaagaanNarnian salaisuudetSuomalaisia haltijoita ja taruolentoja
Paikalla 4 jäsentä ja 73 vierailijaa
punnort, LordStenhammar, duiduli, Freyja
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723