Ars Magica

@ Nerea Riesco
Ars Magica - Nerea Riesco 8.20   5

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Anu Partanen. Kannen maalaus: Mutus Liber, Dino Valls. Sidottu, kansipaperi. Seven-pokkari 2012.

Maaginen romaani noitavainojen ajan Espanjasta, järjen ja rakkauden kamppailusta kidutusta, kuolemaa ja juonitteluja vastaan

On vuosi 1610. Navarran kaupungista löydetään kuolleena nainen, jonka ruumiissa väitetäān olevan jälkiā paholaisesta. Vähän aikaisemmin kaupungissa on poltettu roviolla yksitoista noitaa, ja nyt kansa kääntyy hätääntyneenä kirkon puoleen. On tahoja, joille rahvaan pitäminen noitien pelossa sopii oikein hyvin.

Asiaa tutkii inkvisiittori Salazar, joka on puolestaan alkanut kyseenalaistaa koko noituuden – eikā tämä miellytā kaikkia. Salazarin kintereillä vaeltaa noitarohtoja kaupusteleva Mayo-tyttö, joka yrittää selvittää noidaksi epäillyn äitihahmonsa kohtaloa ja jonka langettamalla lemmenloitsulla on traagiset seuraukset.

Nerea Riesco on espanjalainen kirjailija ja toimittaja. Ars Magica on hänen läpimurtoteoksensa, ja sen oikeudet on myyty jo kahdeksaan maahan. ”Eläviä mielikuvia herättävä, hienosti kirjoitettu”, kirjoitti espanjalainen El Periódico de Aragón Riescon menestysromaanista.

"Nerea Riesco on tehnyt noitavainojen aikaisesta Espanjasta kiehtovan ja jännittävän romaanin." – Savon Sanomat

"Nautittavaa luettavaa." – Hämeen SanomatArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2011 (Otava)
Alkuperäinen nimi 'Ars Magica'
Tietoja muokattu helmikuu 12, 2024

Kirja-arviot & arvosanat

Kuuntytär
Arvosanat 27
Kirja-arviot 4
Viestit 0
marraskuu 15, 2013
8 / 10

Kirja oli aluksi tosi hidastempoinen ja ehkä vähän tylsä, kun kerrottiin vain satunnaisesti hahmojen menneisyydestä, mutta puolenvälin jälkeen alkoi oikeasti tapahtua ja juoni kävi nopeatempoisemmaksi. Aikakausi, Espanja sijaintina ja noitavainot olivat kekseliäs ja mielenkiintoinen aihe. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

Lilyx
Lilyx
Arvosanat 506
Kirja-arviot 2
Viestit 3
eilen 21:27
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Serafia Alho
Serafia Alho
Arvosanat 63
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 19, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Yoana
Yoana
Arvosanat 44
Kirja-arviot 12
Viestit 0
helmikuu 18, 2014
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle