Marina
Keskiarvo 3.90
3.90 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Marina

Carlos Ruiz Zafón
Julkaistu: kesäkuu 17, 2013 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Marina
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, maaginen realismi
Osallistu keskusteluun (viestejä 7 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Antero Tiittula. Sidottu.

Kuljeskellessaan Barcelonan kaduilla Oscar kuulee lumoavan aarian hylätyltä näyttävästä huvilasta. Hän pujahtaa sisään ja tutustuu Marinaan, joka asuu talossa yhdessä surun murtaman leski-isänsä kanssa. Marinasta ja tämän isästä tulee Oscarille kuin uusi perhe, mutta Marina kantaa salattua surua.

Nuoret alkavat seurata läheisellä hautausmaalla käyvää salaperäistä, mustaan harsoon verhoutunutta naista. Naisen kautta he pääsevät tulipalossa kuolleen liikemiehen ja hänen vaimonsa vuosikymmenten takaisen mysteerin jäljille.

Seikkailu muuttuu vaaralliseksi, kun Marinan ja Oscarin ympäriltä alkaa kuolla väkeä.

muokattu 17.07.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoitaKylmä ihoSattumiaMinun kansani, minun rakkaani (Keltainen kirjasto, #219)Sielut kulkevat sateessa

Kirja-arvioita (7)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
Rakastuin erittäin syvästi Carlos Ruiz Zafoniin, kun puoliksi vahingossa ostin Tuulen varjon käytettynä pokkarina divarista. Enkelipeli seurasi samalla radalla, mutta Taivasten vanki jämähti hiukan vähemmän tasokkaaksi. Marinalle en siis osannut kunnollisia ennakko-odotuksia asettaa. Kieli on kaunista ja soljuvaa. Etenkin aiemmissa kirjoissa ihailin kateellisena kilometrin pituisia taitavia lauseita, joiden ymmärrettävyys ei hälvennyt ja jotka eivät takunneet puolivälissä. ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Minulle jäi Marinasta hiukan ristiriitaiset tunteet. Kirja oli hyvä, sitä en kiistä, en missään nimessä, mutta Zafónin mittapuulla... no jaa. Tuulen varjo edustaa minulle nykyään sellaista täydellisyyttä, jonka ohitse on vaikea kivuta. Ehkäpä olisin nauttinut kirjasta hiukan enemmän ilman niin suuria odotuksia. Zafón mainitsee itse esipuheessaan Marinan olevan eräänlainen välimaastoon sijoittuva kirja. Marina, joka siis ilmestyi espanjaksi 90-luvulla ennen Tuulen varjoa, ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirjan alku lähinnä ärsytti minua liiallisten korulauseiden johdosta. Kun tarina käynnistyi kunnolla ja alkoi tapahtua, myös mielenkiintoni alkoi heräillä. Kirjassa oli hieman liikaa leikkelyä ja repimistä minun makuuni eikä mysteerikään oikein innostanut. Tarina oli kuitenkin hyvin rakennettu ja sitä luki mielellään. Loppuratkaisu oli koskettava ja kauhea. 

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Jälleen kerran omalaatuinen seikkailukertomus Barcelonasta. Sama maaginen tunnelma kuin muissakin kirjalijan kirjoissa; tarina soljui eteenpäin vaivattomasti, mutta samalla enteillen murhetta. Barcelona piirtyi silmien eteen jännittävänä katujen sokkelona, jossa voi tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja kuulla heidän kohtaloistaan. Jälleen kerran päähahmo on sivustakatsoja, joka tulee sotkeutuneeksi vahingossa asioihin, joihin hänen ei kuuluisi sotkeentua ja samalla vahingossa ... (lisää)

mörrimöykky avatar
Kirjoittanut
5.0
Täytyi lukea kerralla, kun kerran meni aloittamaan! Ihana kirja.
Scartti avatar
Kirjoittanut
5.0
Ensimmäinen kirja, jonka sain luettua espanjaksi, enkä tiedä uskallanko suomeksi edes lukea, kun Taivasten vanki oli kuulemma huono suomennos ja Marinan on suomentanut sama tyyppi.. Ihastuin kirjaan, taisin jopa rakastua. 1990-luvun Frankestein :)
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Marina on hyvä kirja hieman eri tavalla kuin Tuulen varjo ja sen jatko-osat, vaikka samankaltaisuutta kirjailijan myöhempiin teoksiin on selvästi. Marinan tapahtumapaikka on myös Barcelona, mutta tunnelmoinnissa se ei aivan pärjää noille myöhemmille teoksille. Marinassa on enemmän kauhuainesta ja se onkin eräänlainen Frankenstein variaatio ja kirjoitettu selkeästi kunnianosoituksena Mary Shelleylle. Kirjassa on paikoin nuortenkirjalle ominaisia piirteitä, mutta ne eivät erityisesti häirinneet. Tarina on jännittävä ja pelottavakin ja sen luki sujuvasti alusta loppuun.
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
shadowhunter
Uusin jäsen: Eru
Jäseniä yhteensä: 9641