Leviatan maan päällä (Oswald Bastable, #2)
Keskiarvo 3.18
3.18 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Leviatan maan päällä

Michael Moorcock
Julkaistu: marraskuu 29, 2013 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi: The Land Leviathan
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoriasteampunk
Osallistu keskusteluun (viestejä 15 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Mervi Hämäläinen. Kansi: Juhani Jokinen. Nidottu.

Ajan virroissa mystisesti ajelehtiva Oswald Bastable on päätynyt 1900-luvun alkuun uuteen, outoon todellisuuteen, jossa koko eurooppalainen sivilisaatio on luhistunut tuhoisan sodan seurauksena. Hän etsii paikkaansa tuhoutuneen maailman raunioilla, kunnes löytää rauhallisen kolkan eteläisestä Afrikasta. Mutta koko sodanrepimää maailmaa uhkaa kostonhimoinen valloittaja: Mustaksi Attilaksi kutsuttu kenraali Hood, jolla on aseenaan valtaisa sotakone, Maanpäällinen Leviatan!

Leviatan maan päällä on toiminnallinen seikkailu ja kiehtova vaihtoehtohistoria maailmasta, joka voisi olla totta, jos tapahtumat olisivat jossain vaiheessa menneet toisin. Teos on Oswald Bastable -trilogian toinen osa ja jatkoa Ilmojen sotaherralle.

”Joitakin lukijoita saattaa kirjoitustyylin tarkoituksellinen vanhahtavuus haitata mutta minusta se on kyllä olennainen osa trilogian viehätystä ja yhdistää sen tyylillisesti ensimmäistä maailmansotaa edeltävään tuleva sota -genreen.” – Juhani Hinkkanen, Portti 4/2013

”Leviatan maan päällä on kuin tuulahdus menneiden vuosikymmenten seikkailukertomuksista. Sen kirjoitustyyli tuo hienosti esiin sitä aitoa ihmetystä, jota ihminen tuntee joutuessaan itselleen vieraaseen maailmaan.” – Shimo Suntila, Tähtivaeltaja 1/2014

muokattu 28.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Auringon ydinValvojatKerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #2)Perhonen ja jaguaariIlmojen sotaherra (Oswald Bastable, #1)

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
3.5

Leviatan maan päällä on Oswald Bastable -trilogian toinen osa, jonka luin melkein heti ensimmäisen osan, Ilmojen sotaherra, perään. Toinen osa ei ollut samanveroinen kuin ensimmäinen osa, mikä oli pettymys. Tarinan ensimmäinen kolmannes oli mainiota ja mielenkiintoista, mutta sitten taso romahti. Kerronta oli sujuvaa, mutta kiinnostus ei jaksanut pysyä yllä. Tarina oli ehkä liian samankaltainen kuin Ilmojen sotaherrassa, jolloin tuntui että ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 74 vierailijaa
duiduli, Fievre
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725