Kasvoista kasvoihin: Tarina rakkaudesta
Keskiarvo 4.16
4.16 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Kasvoista kasvoihin: Tarina rakkaudesta

C. S. Lewis
Julkaistu: marraskuu 8, 2013 (Kirjapaja)
Alkuperäinen nimi: Till We Have Faces: A Myth Retold
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: antiikin mytologia

Alkuteos ilmestynyt 1956. Suomentanut Kirsi Nisula. Nidottu.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2014.

C. S. Lewis kertoo mytologisessa romaanissaan antiikin Kreikasta periytyvän tarinan Eros ja Psyyke. Kaunis prinsessa Psyyke nai rakkauden jumalan, Cupidon (Amor, Eros). Psyyken vanhempi sisarpuoli Orual ei voi uskoa, että Psyyke voisi olla onnellinen ilman siskoaan. Orual tulee tuhonneeksi Psyyken onnen; tämä karkotetaan miehensä luota. Orual yrittää paeta murhettaan työntekoon ja moniin velvollisuuksiinsa, lopulta kuningattarena. Hän saa huomata, että vain vailla naamioita, kasvotusten oman todellisen itsensä kanssa, voi ymmärtää jotain jumaluudesta.

Esipuheen on kirjoittanut professori Risto Saarinen.

”Antiikin myyttiä elävästi tulkitseva teos jää mieleen vavahduttavana psykologisena tutkielmana uskosta, harhasta ja rakkaudesta.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit, #2)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)

Kirja-arvioita (1)

Vehka avatar
Kirjoittanut
5.0
Kasvoista kasvoihin on kaunokirjallisen sisältönsä puolesta mielestäni ehdottomasti paras Lewisin teoksista. Siinä missä Narnioissa ja Ransom-trilogiassa kristillinen tematiikka puskee vahvasti läpi, tässä kirjassa se on korkeintaan yksi pohjavireistä. Kasvoista kasvoihin avautuu paremmin, mikäli lukija tuntee Lewisin ajattelua rakkaudesta, mutta se on ansiokas jo pelkästään romaanina tai uudelleen tulkittuna myyttinä. Teoksessa Lewisin määrittelemät neljä rakkauden muotoa ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 68 vierailijaa
M, Freyja
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725