Palanneet
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Palanneet

Jason Mott
Julkaistu: elokuu 2013 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi: The Returned
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Virpi Kuusela. Nidottu.

Jacob eli uudessa ajassa ja jatkoi elämäänsä siitä, mihin se oli vuosikymmeniä sitten päättynyt. Miksi ja miten, sitä kaikkien Palanneiden kohdalla kyseltiin.

Harold ja Lucille Hargraven ainoa poika Jacob oli kuollut traagisesti kahdeksantena syntymäpäivänään vuonna 1966. Aika oli armollisesti parantanut pahimmat haavat… kunnes eräänä päivänä lihaa ja verta oleva Jacob ilmestyi salaperäisesti heidän ovelleen – heidän rakas, kallisarvoinen poikansa, edelleen kahdeksan vuoden ikäisenä.

Kaikkialla maailmassa ihmisten läheisiä palasi tuonpuoleisesta. Kukaan ei tiennyt, miten tai miksi niin tapahtui, eikä sitä, oliko kyseessä ihme vai lopun ajan merkki. Harold ja Lucillekaan eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, oliko poika todellinen vai vain menneisyyden haamu. Yhdestä asiasta he kuitenkin olivat varmoja: kyseessä oli heidän poikansa.

Kun koko maailma ajautui sekasortoon, Hargraven uudelleen koossa oleva perhe huomasi elävänsä keskellä romahduksen partaalla olevaa yhteisöä, joutuvansa luovimaan uudessa todellisuudessa ja kohtaamaan konfliktin, joka uhkasi romuttaa koko inhimillisyyden käsitteen.

”Uskomaton yllätys. Jason Mott on punonut taitavasti ja ihmismieltä syvällisesti ymmärtäen tarinan, joka on sekä traaginen, huumorintajuinen että jännittävä.” – Eowyn Ivey, kirjailija New York Timesin bestsellerlistalla

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Elämä elämältäVillijoutsenet ja muita kertomuksiaAarnihauta ja muita kertomuksiaAvoin ikkuna ja muita tarinoitaMoby Doll
Paikalla 3 jäsentä ja 45 vierailijaa
Emmi-Maria Suomivirta, LordStenhammar, karivaan
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384