Teräksinen tsaari

Michael Moorcock
scifi, vaihtoehtohistoria > steampunk
Teräksinen tsaari (Oswald Bastable #3) - Michael Moorcock7.10

Alkuteos ilmestynyt 1981, tekijän uudistama laitos 1992. Uudemman laitoksen pohjalta suomentanut Mervi Hämäläinen. Kansikuva: Juhani Jokinen. Nidottu.

Oswald Bastable, vaeltaja ajan virtauksissa, on siirtynyt jälleen uuteen vaihtoehtoiseen todellisuuteen, maailmaan, jossa sen paremmin ensimmäistä maailmansotaa kuin lokakuun vallankumoustakaan ei ole koskaan tapahtunut. Vuonna 1941 syttyy kuitenkin armoton sota Japanin sekä Brittiläisen imperiumin ja Venäjän tasavallan välillä. Oswald Bastable ajautuu sotanäyttämöltä toiselle, kunnes päätyy Ukrainaan kapinallisten kasakoiden pariin. Heidän päällikkönsä on julma Josif Džugašvili, Teräksinen tsaari, jolla on hallussaan tarpeeksi voimakas aseistus kääntää koko maailmanhistorian kulkua.

Teräksinen tsaari on kolmas ja viimeinen osa Oswald Bastable -trilogiasta, jonka edelliset osat olivat Ilmojen sotaherra ja Leviatan maan päällä. Oswald Bastablen tarina on osa Michael Moorcockin multiversumia – jännittävä ja vauhdikas tarina vaihtoehtoisista todellisuuksista. Se on myös yksi ensimmäisistä ja yhä parhaista steampunk-teoksista.

Kirjan arvosteluja:

”Päätösosa on ilman muuta trilogian paras romaani. Pohdiskelevaa osuutta ei uhrata toiminnalle, kuten aiemmissa osissa usein kävi. Poliittisten pohdiskelujen ohella käsitellään myös yksilön vastuuta multiversumissa, jossa kaikilla teoilla on runsaasti seurauksia. – Erkki Widenius, Aamulehti 11.10.2014

Keskustelua: Michael Moorcock :: viestejä 15 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: kesäkuu 2, 2014
Kustantaja: Vaskikirjat
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoriasteampunk
Alkuperäinen nimi: The Steel Tsar
Arvosanalla: 7.10/10
Arvosanoja: 21
Muokattu: tammikuu 01, 2015

Oswald Bastable -kirjasarja

Ilmojen sotaherra (Oswald Bastable #1)7.16
Leviatan maan päällä (Oswald Bastable #2)6.36
Teräksinen tsaari (Oswald Bastable #3)7.10

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 08, 2015
Teräksinen tsaari päättää Oswald Bastable -trilogian. Jälleen kerran luin kirjan nopeasti yhdessä illassa. Todellakin, tämä kirja oli taas nopea- ja helppolukuinen, mutta nyt kepeästä seikkalutarinasta ei ollut tietokaan vaan tarina oli ...