Teräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)
Keskiarvo 3.55
3.55 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Teräksinen tsaari

Michael Moorcock
Julkaistu: kesäkuu 2, 2014 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi: The Steel Tsar
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoriasteampunk
Osallistu keskusteluun (viestejä 15 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1981, tekijän uudistama laitos 1992. Uudemman laitoksen pohjalta suomentanut Mervi Hämäläinen. Kansikuva: Juhani Jokinen. Nidottu.

Oswald Bastable, vaeltaja ajan virtauksissa, on siirtynyt jälleen uuteen vaihtoehtoiseen todellisuuteen, maailmaan, jossa sen paremmin ensimmäistä maailmansotaa kuin lokakuun vallankumoustakaan ei ole koskaan tapahtunut. Vuonna 1941 syttyy kuitenkin armoton sota Japanin sekä Brittiläisen imperiumin ja Venäjän tasavallan välillä. Oswald Bastable ajautuu sotanäyttämöltä toiselle, kunnes päätyy Ukrainaan kapinallisten kasakoiden pariin. Heidän päällikkönsä on julma Josif Džugašvili, Teräksinen tsaari, jolla on hallussaan tarpeeksi voimakas aseistus kääntää koko maailmanhistorian kulkua.

Teräksinen tsaari on kolmas ja viimeinen osa Oswald Bastable -trilogiasta, jonka edelliset osat olivat Ilmojen sotaherra ja Leviatan maan päällä. Oswald Bastablen tarina on osa Michael Moorcockin multiversumia – jännittävä ja vauhdikas tarina vaihtoehtoisista todellisuuksista. Se on myös yksi ensimmäisistä ja yhä parhaista steampunk-teoksista.

Kirjan arvosteluja:

”Päätösosa on ilman muuta trilogian paras romaani. Pohdiskelevaa osuutta ei uhrata toiminnalle, kuten aiemmissa osissa usein kävi. Poliittisten pohdiskelujen ohella käsitellään myös yksilön vastuuta multiversumissa, jossa kaikilla teoilla on runsaasti seurauksia. – Erkki Widenius, Aamulehti 11.10.2014

muokattu 01.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #1)Auringon ydin22.11.63Perhonen ja jaguaariIlmojen sotaherra (Oswald Bastable, #1)

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Teräksinen tsaari päättää Oswald Bastable -trilogian. Jälleen kerran luin kirjan nopeasti yhdessä illassa. Todellakin, tämä kirja oli taas nopea- ja helppolukuinen, mutta nyt kepeästä seikkalutarinasta ei ollut tietokaan vaan tarina oli paljon brutaalimpi ja synkempi. Se jätti kirjan lukemisen jälkeen mielenkiintoisen olon. Kahden edellisen jälkeen olo oli huvittunut tai hämmentynyt, nyt olo oli haikea (koska viimein osa), mutta samalla hiukan helpottunut, ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 63 vierailijaa
Darkki, Fievre
Uusin jäsen: Matti
Jäseniä yhteensä: 9885