Grandville - Bryan Talbot7.82

Suomentanut Petri Stenman. Sidottu.

Mestarillista steampunkia Sherlock Holmesin hengessä

Eläinten vallankumouksesta on jo aikaa, ja Ranska on kavunnut maailmanmahdiksi. Sen naapuri Englanti tekee kuitenkin kaikkensa saadakseen valta-aseman horjumaan, ja englantilaiset anarkistit käyvät omaa maanalaista sotaansa ranskalaisia vastaan. Kun Grandvillessä riehuu ovela murhaaja, jutun ottaa tutkittavakseen Scotland Yardin rikosetsivä LeBrock apulaisineen. Samaan aikaan Ranskan valtionpäämiehet juonittelevat hämäyssodan päästäkseen käsiksi Englannin mittaviin öljyvaroihin. Pystyykö LeBrock paljastamaan kaiken ennen kuin on liian myöhäistä?

Bryan Talbot (s. 1952) on yksi sarjakuvamaailman suurista nimistä. Hänellä on takanaan 30-vuotinen ura muun muassa Sandmanin ja Judge Dreddin piirtäjänä, ja häneltä on tähän mennessä suomennettu vain yksi sarjakuvaromaani, Tuhman rotan tarina (Jalava 1999). Grandville on mehevän mielikuvituksellinen ja rohkea teos, joka vahvistaa Talbotin mainetta yhtenä maailman parhaista sarjakuvan tekijöistä. Se aloittaa kolmiosaisen sarjan.

Risingshadow arvostelu :: Jani Kangas (Athicus)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 2, 2013
Kustantaja: Like
Tyylit: scifi, sarjakuva
Alkuperäinen nimi: Grandville
Arvosanalla: 7.82/10
Arvosanoja: 11
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Kirja-arvioita

10/10 |
lokakuu 10, 2013
Steampunk-sarjakuva eläinhahmoilla! Visuaalisesti loistokas, väkivaltainen, menneisyyden tulevaisuuteen kurkottava vauhdikas dekkaritarina. Bryan Talbotin tyylin tunnistaa heti.