Erehtymisen taito (Dorsai-trilogia #1) - Gordon R. Dickson5.92

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Jari Niittylä. Kansi: Susanna Koivuneva. Kannessa teksti: Dorsai-trilogian I osa. Galaxy Scifi 17. Sarjan toimittaja: Matti Rosvall. Nidottu.

Sotataidon nero Cletus Grahame oli päättänyt muuttaa historian kulun. Maan kaksi suurvaltaa Liittoutuma ja Yhteisö pitivät planeettasiirtokuntia pihdeissään, mutta Grahame aikoi luoda universumiin uuden järjestyksen. Sitä varten olivat kuin luotuja Dorsai-planeetan ammattisotilaat, jotka hän aikoi kouluttaa uusiin menetelmiin lähes yli-ihmisiksi.

Sitä ennen Grahamen oli kuitenkin tehtävä tilit selväksi vallanhimoisen Dow deCastriesin kanssa, tällä kun oli omia suunnitelmiaan monella planeetalla. Tätä tarkoitusta varten hän kehitti oman harhautustaktiikkansa, pelin jossa hän oli mestari...

Dorsai-trilogian seuraavat osat ovat "Sotilas ei kysy" ja "Dorsai!".

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1999
Kustantaja: Book Studio
Tyylit: scifisotilasscifi
Alkuperäinen nimi: Tactics of Mistake
Arvosanalla: 5.92/10
Arvosanoja: 23
Muokattu: joulukuu 14, 2014

Dorsai-trilogia -kirjasarja

Gordon R. Dicksonin scifi-trilogia. Sijoittuu Dorsai-nimiselle planeetalle, jossa lähes kaikki asukkaat ovat ammattisotilaita. Sarjan osat ovat itsenäisiä romaaneja ja sarjan alkuperäinen ilmestymisjärjestys ei seuraa niiden sisäistä tapahtumajärjestystä.

Kuuluu yläsarjaan Galaxy Scifi

Erehtymisen taito (Dorsai-trilogia #1)5.92
Sotilas ei kysy (Dorsai-trilogia #2)5.46
Dorsai! (Dorsai-trilogia #3)6.52