Tohtori Uni (Hohto, #2)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Tohtori Uni

Stephen King
Julkaistu: tammikuu 8, 2014 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Doctor Sleep
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: bram stoker -palkinto, elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansi: Juri Patrikainen. Sidottu, kansipaperi.

Bram Stoker -palkinto 2013. Locus-palkintoehdokas 2014.

Stephen King palaa kauhuklassikko Hohdon maisemiin. Aikuiseksi kasvanut Dan Torrance joutuu kohtaamaan kammottavan menneisyytensä, kun taistelu hyvän ja pahan välillä alkaa.

Pikku-Danny on kasvanut aikuiseksi, mutta lapsuuden kamalat kokemukset eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Danilla on edelleen hohtamisen kyky, mutta siitä on tullut hänelle piina: Overlook-hotellin hahmot ilmestyvät hänelle elävääkin elävämpinä kuolleina. Laitapolulle ajautunut Dan yrittää sammuttaa hohtamistaan juomalla. Mutta sitten hän löytää suunnan – hänestä tulee tohtori Uni, joka auttaa kuolevia pääsemään rajan yli ilman tuskaa. Ja hohtamisesta tulee Danin lahja.

Abra Stone on 12-vuotias tyttö, jolla on sama hohtamisen kyky kuin Danilla – vain paljon vahvempana. Abran perässä on Tosi solmu, tavallisilta asuntoautoilijoilta vaikuttava joukko verenhimoisia, ikiajat eläneitä hirviöitä. He tarvitsevat ravinnokseen höyryä, hohtamiskykyisten ihmisten ydintä. Nyt Danin edessä on mahdottomalta tuntuva tehtävä: pystyykö hän pelastamaan Abran?

"King on ammattilainen: luettuasi tämän kirjan olet purrut sormesi tyngiksi ja vilkuilet ihmisiä epäluuloisesti kassajonossa." – Margaret Atwood, New York Times

"Se ei ole yhtä hyvä kuin Hohto; se on paljon parempi." – Dallas News

"Romaani on mitä mainiointa kauhuviihdettä." – Tommi Aitio, Kauppalehti 11.2.2014

muokattu 12.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Koneen kummitus (Luurankopuro, #2)Lintuhäkki (Bird Box, #1)The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)

Kirja-arvioita (3)

Khosmar avatar
Kirjoittanut
3.5
Joskus sitä voisi kuvitella, että vanhaan klassikkoon ei kannattaisi sorkkia ollenkaan jatkokertomuksen muodossa, oli sitten kirjailija sama tai ei. Ja kun puhutaan Hohdosta, tuosta yhdestä arvostetuimmista ja ylistetyimmistä kauhuklassikoista Stephen Kingin kirjallisella uralla monen muun mestariteoksen ohella, niin voin hyvin kuvitella monen ihmisen – minä mukaanlukien – nousseen varpailla, kun Tohtori Uni -niminen jatko-osa uutisoitiin. Mutta vaikka pahinta pelkäsin, oli myös ... (lisää)
Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Tohtori Uni ei pääse lähellekään Hohtoa ja sen tunnelmaa, mutta ei kirja huono ollut. Keskinkertainen teos kaikilta osiltaan, mutta minusta kuitenkin 4 tähden arvoinen. Siinä oli paljon uusia asioita verrattuna Hohtoon ja se teki teoksesta oman itsenäisen tarinan eikä Hohdon kopiota, jota aluksi pelkäsin. Tohtori Uni olisi toiminut sellaisenaankin, mutta linkitys Hohtoon toi siihen oman lisänsä. Kauhua ja pelkoa tässä teoksessa ei ollut, ei edes sitä yhtä ... (lisää)

HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
4.0
Tohtori Uni palauttaa mieleemme nopeasti sen mistä Hohdossa oli kyse ja uskollisena tyylillee King tekee sen kaunistelematta. Mikä on mahtavaa. Dan Torrance on nyt siis kasvanut aikuiseksi, mutta vaikka Overlook on palanut poroksi jo yli kaksikymmentä vuotta sitten Dan joutuu edelleen kamppailemaan hotellin aaveiden, menneisyytensä ja isänsä haamun varjoissa. King ei petä!
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
koi
Uusin jäsen: Haneh
Jäseniä yhteensä: 9746