Vartijat ennen: Koomikko ja Rorschach (Vartijat ennen, #2)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Vartijat ennen: Koomikko ja Rorschach

Brian Azzarello, Lee Bermejo
Julkaistu: lokakuu 2013 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Before Watchmen: Comedian/Rorschach
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Kokoelman alkuteos ilmestynyt 2013. Tarina: Brian Azzarello. Kuvitus: J. G. Jones ja Lee Bermejo. Suomennos: Marko Kantola ja Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

Lähes kolmekymmentä vuotta Alan Mooren ja Dave Gibbonsin luoman käänteentekevän sarjakuvakirjan visiot ovat kiehtoneet lukijoiden mieltä ja herättäneet kysymyksiä päähenkilöiden taustoista. Nyt huipputason sarjakuvatekijät ovat päässeet esittämään oman tulkintansa siitä, millainen maailma oli ennen Vartijoita.

Tämä kirja pitää sisällään kaksi kehutun Brian Azzarellon (mm. Jokeri, 100 Bullets) Vartijoiden maailmasta.

J. G. Jonesin piirtämä Koomikko johdattaa lukijan kylmän sodan ajan poliittisiin kiemuroihin. Edward Blaken hirtehinen supersankarihahmo on koko uransa ajan tasapainotellut oikeuden ja laittomuuden välimaastossa, mutta kuinka syvälle ystävyys Kennedyn veljesten ja sotaretki Vietnamin viidakoihin Koomikon lopulta vie?

Lee Bermejon taiteilema Rorschach sijoittuu 70-luvun New Yorkiin, jossa häiriintynyt Walter Kovacs jakaa oman käden oikeutta huumekauppiaille ja gangstereille. Samaan aikaan kaupunkia piinaa ”Bardiksi” nimetty sarjamurhaaja, joka koristelee uhrinsa runonpätkillä. Helleaalto ja sähkökatkot taustoittavat ankaraa tarinaa, ja väkivaltaiselta loppuratkaisulta tuskin voidaan välttyä...

muokattu 25.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kapteeni Amerikan kuolemaBatman: Pitkä pyhäinpäiväBatman: Kuolema kulkee perheessäWolverineThor: Luojapommi

Kirja-arvioita (1)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.5
Kauniin näköistä, mutta sisällöltään hieman ontoksi jäävää sarjakuvaa Vartijat-tyyliin. Vartijat ennen -sarja toinen osa keskittyy Koomikkoon ja Rorschachiin. Koomikosta kertova osa on selkeästi mielenkiintoisempi kokonaisuus, vaikka sarjakuvassa ollaankin kuljettu aika kauas alkuperäisestä Vartijoista. Piirrosjälki on nykyaikaista ja hienoa. Juonessa taas ei kovin syvällisiin sfääreihin singota. Rorschachin osuus on pienoinen pettymys. Rorschach on hahmona ... (lisää)
Paikalla 6 jäsentä ja 50 vierailijaa
karivaan, Iivari, LordStenhammar, Valerie, Fievre, wadjet
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455