Sotilas ei kysy (Dorsai-trilogia #2) - Gordon R. Dickson5.46

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Jari Niittylä (ei mainittu kirjassa). Kansi: Susanna Koivuneva. Kannessa teksti: Dorsai-trilogian II osa. Galaxy Scifi 18. Sarjan toimittaja: Matti Rosvall. Nidottu.

Romaanin pohjana oleva novelli ”Soldier, Ask Not” voitti Hugo-palkinnon 1965.

Ihmisen asuttamassa universumissa ainoa pätevä maksuväline on koulutetun yksilön työpanos ja erikoistaidot. Dorsai-planeetta myy halukkaille täydellisen päteviä ammattisotilaita. Jotkut planeetat taas kauppaavat tykinruokaa, fanaattisen uskonnon kasvattamaa mustiin univormuihin puettua sotilasmassaa.

Mediakoulutuksen saanut Tam Olyn lähtee vimmaiselle kostoretkelle mustaviittoja vastaan, sillä he murhaavat hänen sisarensa miehen hänen silmiensä edessä. Tamin päämäärä on tuhota mustapukuisten planeetat ja hävittää niiden kulttuuri juuriaan myöten. Hänelle olisi toinenkin elämäntehtävä, mutta hän päättää lähteä toteuttamaan omaa synkkää kostoaan...

Dorsai-trilogian toinen osa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1999
Kustantaja: Book Studio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: hugo-palkinto
Alkuperäinen nimi: Soldier, Ask Not
Arvosanalla: 5.46/10
Arvosanoja: 20
Muokattu: huhtikuu 13, 2015

Dorsai-trilogia -kirjasarja

Gordon R. Dicksonin scifi-trilogia. Sijoittuu Dorsai-nimiselle planeetalle, jossa lähes kaikki asukkaat ovat ammattisotilaita. Sarjan osat ovat itsenäisiä romaaneja ja sarjan alkuperäinen ilmestymisjärjestys ei seuraa niiden sisäistä tapahtumajärjestystä.

Kuuluu yläsarjaan Galaxy Scifi

Erehtymisen taito (Dorsai-trilogia #1)5.92
Sotilas ei kysy (Dorsai-trilogia #2)5.46
Dorsai! (Dorsai-trilogia #3)6.52