Vartijat ennen: Minuuttimiehet ja Silkkiaave (Vartijat ennen, #1)
Keskiarvo 3.19
3.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Vartijat ennen: Minuuttimiehet ja Silkkiaave

Darwyn Cooke
Julkaistu: syyskuu 11, 2013 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Before Watchmen: Minutemen/Silk Spectre
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Kokoelman alkuteos ilmestynyt 2013. Tarina: Darwyn Cooke. Kuvitus: Darwyn Cooke ja Amanda Conner. Suomennos: Jouko Ruokosenmäki ja Marko Kantola. Sidottu.

Lähes kolmekymmentä vuotta Alan Mooren ja Dave Gibbonsin luoman käänteentekevän sarjakuvakirjan visiot ovat kiehtoneet lukijoiden mieltä ja herättäneet kysymyksiä päähenkilöiden taustoista. Nyt huipputason sarjakuvatekijät ovat päässeet esittämään oman tulkintansa siitä, millainen maailma oli ennen Vartijoita.

Tämä kirja pitää sisällään kaksi kokonaista tarinaa Vartijoiden maailmasta.

Darwyn Cooken piirtämä ja kirjoittama Minuuttimiehet kertoo ensimmäisistä naamiosankareista, jotka yhdistivät voimansa vastustaakseen pahuutta alati muuttuvassa maailmassa. Nämä miehet ja naiset edustivat aivan uudenlaista sankaruutta, ja heidän nimensä olivat Yöpöllö, Silhuetti, Silkkiaave, Huppuoikeus, Koomikko, Taala-Bill, Koimies ja Kapteeni Metropolis. Näille nostalgisen Amerikan varjoissa toimiville hahmoille selviää vähitellen, missä kulkee sankaruuden ja rikollisuuden ero.

Cooken yhdessä Amanda Connerin kanssa luoma Silkkiaave sijoittuu villille 70-luvulle. Kiltti ja säyseä teinityttö Laurel Jane Jupiter on harjoitellut syntymästään asti periäkseen Silkkiaaveen paikan äidiltään. Kun Laurie ei enää kestä Sally Jupiterin määräilyä, vaatimuksia ja kotiinpaluuaikoja, hän karkaa lukiopoikakaverinsa kanssa etsimään omaa tietään sankaruuteen. Päästyään äitinsä suojista Laurie saa huomata, että oman polun etsiminen on vaarallisempaa kuin hän osasi arvatakaan.

muokattu 25.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Batman: Kuolema kulkee perheessäThor: LuojapommiTeräsmiesBatman: Pitkä pyhäinpäiväKapteeni Amerikan kuolema

Kirja-arvioita (1)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
3.0
"Ja se kai oli se hetki. Pimeys avautui ympärilläni ja nielaisi minut. Kiskaisi minut pinnan läpi alla kihisevien kauhujen sekaan." Vartijat ennen sijoittuu aikaan ennen Vartijoissa kuvailtuja tapahtumia. Ensimmäisessä osassa keskitytään Minuuttimiehiin ja Silkkiaaveeseen. Näistä kahdesta sarjakuvasta se ensimmäinen on selkeästi parempi. Minuuttimiehiin keskittyvä osa on täydet viisi tähteä ansainnut. Se muistuttaa tyyliltään alkuperäistä Vartijat -sarjakuvaa yhdistäen ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 50 vierailijaa
Valerie, Fievre, wadjet, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455