Habibi - Craig Thompson8.70

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ida Takala. Sidottu.

Herra Koipeliini -palkinto 2013.

Upea sarjakuvaromaani loihtii synteesin ikiaikaisista teemoista

Dodolan lapsuus loppuu, kun hänet myydään vaimoksi keski-ikäiselle paksumahaiselle miehelle. Mies on kuitenkin kiltti ja opettaa hänet lukemaan ja kirjoittamaan. Kun maantierosvot tappavat miehen raa’asti, Dodola pakenee autiomaahan. Hän asettuu asumaan hylättyyn laivaan orjuudelta pelastamansa pienen pojan, Habibin, kanssa. Autiomaassa nämä kaksi lasta elävät vaatimatonta mutta onnellista elämää, kunnes Dodola ryöstetään jalkavaimoksi sulttaanin haaremiin. Habibi lähtee etsimään Dodolaa. Alkaa taival, jonka aikana Habibi joutuu kasvokkain myös omien juuriensa ja sisimpänsä kanssa.

Muhkea sarjakuvaromaani saa aineksensa islamilaisesta tarinankerronnan perinteestä, mutta sen tarina tuo mystisine juonteineen ja syvällisessä kulttuuriin perehtyneisyydessään lukijan eteen arabikulttuurin koko moninaisuuden. Sivuja kuvittava arabiornamentiikka ja tarinan imu vievät lukijan Tuhannen ja yhden yön maisemiin, runouden ja erotiikan arvoitusten äärelle.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 2012
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasia, sarjakuva
Arvosanalla: 8.70/10
Arvosanoja: 10
Muokattu: lokakuu 13, 2013

Kirja-arvioita

10/10 |
lokakuu 24, 2013
Upeasti kuvitettu sarjakuva yhdistelee fantasian, scifin ja islamilaisen mytologian piirteitä sulavasti ja välillä hyvinkin raadollisesti. Kirja ottaa kantaa niin yhteiskunnallisesti kuin ympäristöasioihinkin - ihan tippa tulee linssiin, ...