Habibi
Keskiarvo 4.28
4.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Habibi

Craig Thompson
Julkaistu: helmikuu 2012 (Like)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, sarjakuva

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ida Takala. Sidottu.

Herra Koipeliini -palkinto 2013.

Upea sarjakuvaromaani loihtii synteesin ikiaikaisista teemoista

Dodolan lapsuus loppuu, kun hänet myydään vaimoksi keski-ikäiselle paksumahaiselle miehelle. Mies on kuitenkin kiltti ja opettaa hänet lukemaan ja kirjoittamaan. Kun maantierosvot tappavat miehen raa’asti, Dodola pakenee autiomaahan. Hän asettuu asumaan hylättyyn laivaan orjuudelta pelastamansa pienen pojan, Habibin, kanssa. Autiomaassa nämä kaksi lasta elävät vaatimatonta mutta onnellista elämää, kunnes Dodola ryöstetään jalkavaimoksi sulttaanin haaremiin. Habibi lähtee etsimään Dodolaa. Alkaa taival, jonka aikana Habibi joutuu kasvokkain myös omien juuriensa ja sisimpänsä kanssa.

Muhkea sarjakuvaromaani saa aineksensa islamilaisesta tarinankerronnan perinteestä, mutta sen tarina tuo mystisine juonteineen ja syvällisessä kulttuuriin perehtyneisyydessään lukijan eteen arabikulttuurin koko moninaisuuden. Sivuja kuvittava arabiornamentiikka ja tarinan imu vievät lukijan Tuhannen ja yhden yön maisemiin, runouden ja erotiikan arvoitusten äärelle.

muokattu 13.10.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Perkele: Myytillisiä tarinoitaMuumit: Sarjakuvaklassikot IV (Muumit: Sarjakuvaklassikot, #4)Santala: Perkele osa IIKapteeni Kuolio ja Juhannuskylän noitaEino Leinon Helkavirsiä

Kirja-arvioita (1)

Dyn avatar
Kirjoittanut
5.0
Upeasti kuvitettu sarjakuva yhdistelee fantasian, scifin ja islamilaisen mytologian piirteitä sulavasti ja välillä hyvinkin raadollisesti. Kirja ottaa kantaa niin yhteiskunnallisesti kuin ympäristöasioihinkin - ihan tippa tulee linssiin, oikeasti. Paras pitkään aikaan lukemani sarjakuvaromaani, jota ei massiivisesta mitastaan huolimatta voi vain laskea käsistään.
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
_kirjakeiju_
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734