Mifongin mahti (Mifonki-sarja #3) - J. S. Meresmaa7.34

Sidottu, kansipaperi.

"Jokaisessa meissä on voimavaroja ja salattuja sopukoita, joihin kukaan toinen ei näe. Niihin ei edes taikuus yllä. Meistä jokainen on arvoitus.”

Kaksoset Ciaran ja Fewrynn elävät pantterikansan laaksossa äitinsä Ardisin ja isäpuolensa Connailin kanssa. Rauhallinen elämänkulku järkkyy, kun he täyttävät kaksitoista vuotta. Vanha sopimus velvoittaa Ciaranin lähtemään Merontesiin valtaistuimen perijäksi, mutta Fewrynnin on pysyttävä laaksossa. Ciaran odottaa tulevaa kuninkuutta innokkaasti: vihdoinkin hän pääsee näyttämään omat kykynsä ja välttymään ainaiselta vertailulta magiaa hallitsevaan siskoonsa.

Merontesin kuninkaan osa ei kuitenkaan ole helppo. Kaikki eivät ole ihastuneita uuteen vallanperijään. Lisäksi kaupunkia vaivaa mystinen kirous. Kehen Ciaran voi luottaa?

Fewrynniä painaa mahdin taakan lisäksi sydänsurut. Kaksosveli on kaukana poissa, ja läheiset pitävät häntä yhä pikkutyttönä. Lapsesta asti vaivanneet painajaiset pahenevat. Utelias kurkistus Ardisin ajatuksiin käy kalliiksi – Fewrynn ei saa mielestään tummaa muukalaista, joka täyttää äidin muistot. Entä kuka on vihainen nainen, joka vierailee Fewrynnin painajaisissa?

Kun Merontesia riivaava kirous uhkaa yllättäen Ciaranin henkeä, Fewrynn tietää, että hänen on kohdattava pahimmat pelkonsa pelastaakseen veljensä.

Keskustelua: J. S. Meresmaa :: viestejä 5 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Julkaistu: syyskuu 24, 2014
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 48
Muokattu: maaliskuu 30, 2016

Mifonki-sarja -kirjasarja

Kuvastaja-palkinnon kunniamaininta 2021 (koko sarja).

Mifongin perintö (Mifonki-sarja #1)7.42
Mifongin aika (Mifonki-sarja #2)7.30
Mifongin mahti (Mifonki-sarja #3)7.34
Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja #4)7.16
Mifongin kadottama (Mifonki-sarja #5)7.20
Mifongin lunastama (Mifonki-sarja #6)7.50

Kirja-arvioita

5/10 |
huhtikuu 15, 2015
Tämän ja kaikki muut sarjan kirjat luettunani ei käteen jäänyt mitään muuta kuin kysymys miksi? Kirjailija pomppii asioiden yli ja toivoo että lukija ei huomaa. Sarjasta olisi voinut saada hyvänkin jos aukkoja ei jäisi niin paljon. ...
6/10 |
helmikuu 26, 2015
Mifonki-sarjan kirjoja vaivaa kaikkia mielestäni sama ongelma. Punchline puuttuu. Tarinoissa ei ole mitään huipennusta, tai jos on, se on latteasti kirjoitettu. Tämän, niin kuin edellisten kirjojen loppua kohti aina odottaa että no nyt jotain ...
7/10 |
tammikuu 01, 2015
Alussa kirja ei vaikuttanut hyvältä, mutta lopulta se kuitenkin tempasi mukaansa. Mielestäni kirja loppui kuitenkin täysin kesken, joten seuraavaa osaa odotellessa. Parasta oli, että samoja asioita käydään läpi monen eri ihmisen näkökulmasta.
7/10 |
joulukuu 18, 2014
Kirja harppaa heti alussa 11 vuotta eteenpäin ja tarina keskittyy Ardisin kaksosiin, Ciaraniin ja Fewrynniin. Äärimmäisen hyvä ratkaisu.
7/10 |
lokakuu 24, 2014
Niin on kolmas osa luettu kotimaista historialliseen maailmaan sijoittuvaa sarjaa. Odotin niin kovasti Adrisia ja Dantea, mutta tässä osassa keskitytäänkin Adrisin lapsiin, Ciaraniin ja Fewrynniin. Tarina vetäisi jälleen kerran mukaansa ...
8/10 |
tammikuu 31, 2015
Sisältää juonipaljastuksia