Dorsai! (Dorsai-trilogia #3) - Gordon R. Dickson6.52

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä Astounding Science Fiction vuonna 1959. Ensimmäinen laitos kirjamuodossa lyhennettynä nimellä The Genetic General, 1960. Ensimmäinen lyhentämätön painos alkuperäisellä nimellä Dorsai!, 1976. Suomentanut Jari Niittylä. Kansi: Susanna Koivuneva. Galaxy Scifi 19. Kannessa teksti: Dorsai-trilogian III osa. Nidottu.

Hugo-palkintoehdokas 1960.

Ihmiskulttuuri on vuosisatojen myötä kulkenut avaruuteen, levittäytynyt lukuisille planeetoille ja pirstaloitunut. Ihmissuvun jälkeläiset eivät enää tunne toisiaan. Jokainen planeetta hyödyntää asukkaittensa erikoistaitoja ja käy kauppaa, mutta kosketus perintöön on kadonnut. Dorsain ammattisotilasplaneetalla syntyy Donal Graeme, ”outo poika”, joka ottaa elämäntehtäväkseen ohjata ihminen uuden evoluution kautta loistavaan tulevaisuuteen. Donal Graeme on ensimmäinen uudessa yli-ihmisten sukukunnassa.

Dorsai! päättää Gordon Dicksonin trilogian, jonka aikaisemmat osat ovat ilmestyneet Galaxy-sarjassa nimillä Erehtymisen taito ja Sotilas ei kysy.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2000
Kustantaja: Book Studio
Tyylit: scifisotilasscifi
Alkuperäinen nimi: Dorsai!
Arvosanalla: 6.52/10
Arvosanoja: 19
Muokattu: elokuu 21, 2021

Dorsai-trilogia -kirjasarja

Gordon R. Dicksonin scifi-trilogia. Sijoittuu Dorsai-nimiselle planeetalle, jossa lähes kaikki asukkaat ovat ammattisotilaita. Sarjan osat ovat itsenäisiä romaaneja ja sarjan alkuperäinen ilmestymisjärjestys ei seuraa niiden sisäistä tapahtumajärjestystä.

Kuuluu yläsarjaan Galaxy Scifi

Erehtymisen taito (Dorsai-trilogia #1)5.92
Sotilas ei kysy (Dorsai-trilogia #2)5.46
Dorsai! (Dorsai-trilogia #3)6.52