Tulikaste (The Witcher – Noituri, #5)
Keskiarvo 4.23
4.23 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (69)
Kirjahyllytilastot

Tulikaste

Andrzej Sapkowski
Julkaistu: toukokuu 28, 2014 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Chrzest ognia
Käännetty englanniksi: Baptism of Fire

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 86 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Kulttimaineeseen noussut saaga jatkuu

Mellakkaan päättyneessä Thaneddin velhokokouksessa pahoin loukkaantunut noituri Geralt toipuu Brokilonin metsässä dryadien hoivissa, kun hän saa kuulla, että Nilfgaardin keisari on siepannut hänen kasvattityttärensä, prinsessa Cirin, ja aikoo naida hänet.

Uskollinen bardi Valvatti ja rivakka metsästäjänainen Milva kumppaneinaan Geralt lähtee vaiheikkaalle matkalle kohti vihollisen valtakuntaa etsimään Cintran kuningashuoneen ainoaa perillistä.

Samaan aikaan naispuoliset velhot punovat juoniaan taikuuden tulevaisuuden pelastamiseksi ja sota riehuu raivokkaana joka suunnassa. Mutta missä on oikeasti Ciri, jota kaikki tahot tuntuvat tavoittelevan?

Eurooppalaisen nykyfantasian merkkipaaluihin kuuluva, kriitikoiden ylistämä, lukijoiden rakastama ja moninkertaisesti palkittu Noituri-sarja jatkuu viidennessä kirjassaan yhtä säväyttävän maanläheisenä ja purevan hauskana kuin edelliset osat.  

Muokannut Jussi (28.02.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana, #1)Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat, #1)JäälohikäärmeMifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
4.5
Ainakin kolmesta viimeisestä kirjasta tämä on mielestäni paras osa. Paikat ja hahmot on jo aiemmin esitelty, joten ei tarvitse energiaa käyttää ylettömästi niihin tutustumiseen ja muistamiseen. Vaikka suuri juonilinjaus ei hirveästi edennyt, niin tapahtumia on paljon ja kirjan sisältö on monipuolinen. Juonen solmuja selvitettiin ja uusia punottiin. Jänniä tyyppejä tuli kuvioihin mukaan ja Cirin luonne käy mielenkiintoiseksi. Huumori on edelleen hersyvästi läsnä. Tässä niin ... (lue lisää)
Bensku avatar
Kirjoittanut ()
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Hauki avatar
Kirjoittanut ()
2.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa:
Jussi, Iivari
Uusin jäsen: Andrei Kulagin
Jäseniä yhteensä: 7153