Kuolleena palannut

Charlie Huston
fantasia > urbaani fantasia, kauhu, rikoskirjallisuus
Kuolleena palannut - Charlie Huston6.90

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu.

Tervetuloa New Yorkin pimeälle puolelle, kuolleista palanneiden maailmaan

Joe Pitt on yksityisetsivän tapainen oman tiensä kulkija sykkivän New Yorkin betoniviidakossa. Hän sattuu myös olemaan elävä kuollut: vampyyri. Huonomaineinen Pitt hoitaa erilaisia päivänvaloa kestämättömiä duuneja New Yorkia todellisuudessa pyörittävien mahtavien vampyyriklaanien piikkiin, kunnes hän hutiloi raskaasti.

Manhattanilla leviää zombievirus, eikä Pitt saa taudinlevittäjää hengiltä. Samaan aikaan vampyyriklaaneista voimakkain käskee Pittin etsimään epäkuolleiden alamaailmaan kadonneen miljoonaperijättären. Vampyyrien ja ihmisten välinen hutera rauha uhkaa romahtaa viruksen levitessä, ja sotkulle täytyy löytää syntipukki, joka saa maksaa: se saatanan Joe Pitt.

Charlie Huston on amerikkalainen kirjailija, jonka raflaava pulp-tyyli ammentaa beat-kirjallisuudesta, populaarikulttuurista ja tarantinomaisista väkivaltaelokuvista. Hustonilta on aiemmin julkaistu Suomessa myös romaani Kalmansiivouksen salattu taito.

Arvostelut:

”Hustonin tylyssä, kovapintaisessa proosassa ja kirjan henkilöhahmoissa on sävyjä Quentin Tarantinolta, Raymond Chandlerilta ja Hunter S. Thompsonilta, mutta silti Kuolleena palannut on erittäin omaperäinen teos.” – Bookmarks Magazine

"Hustonin uskottavassa konekivääridialogissa elää kovaksikeitetyn dekkarin henki. Huston nylkee perinteisen kaikkien tunteman vampyyrimyytin ja lataa siihen uudenlaista, realistista energiaa." – Spinetingler Magazine

”Kuolleena palannut on kirja nuorille, kylmähermoisille lukijoille.” – The Washington Post

Keskustelua: Charlie Huston :: viestejä 4 kpl
Risingshadow arvostelu :: Ville-Markus Nevalainen (VMN)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: maaliskuu 25, 2014
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, kauhu, rikoskirjallisuus
Avainsanat: vampyyrit, zombit
Alkuperäinen nimi: Already Dead
Arvosanalla: 6.90/10
Arvosanoja: 10
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Like-kauhu -kirjasarja

Sarjaan kuuluu myös: The Walking Dead: Kuvernöörin nousu.

Alasarja Ihmissusi-trilogia

Salemin kirous
Kuolleena palannut6.90