Hankalaa olla jumala
Keskiarvo 3.52
3.52 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Hankalaa olla jumala

Arkadi & Boris Strugatski
Julkaistu: 1979 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Trudno byt' bogom
Käännetty englanniksi: Hard to Be a God
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentanut Marja Koskinen. Sidottu.

Romaani on kuvitelma kaukaisesta planeetasta, jolla julmat, keskiaikaiset tavat vallitsevat. Korkeamman kehityksen piiristä on lähetetty sinne tiedemiehiä tarkkailijoiksi, ja heidät vastaanotetaan eräänlaisina jumalina. Jumalten vaikeus on siinä, että näkivät he mitä tahansa, he eivät saa puuttua asioihin.

Tämä muodostaa päähenkilölle Don Rumatalle syvän moraalisen ongelman. Hän tietää, että vieraan yhteiskunnan asioihin sekaantuminen olisi äärimmäisen vaarallista. Mutta voiko pysyä puolueettomana ja vain katsella sivusta, kun väkivalta kukoistaa, valistus ehkäistään, tiedemiehiä ja kirjailijoita vainotaan?

Jännittävä ja mielenkiintoisesti yhteiskunnan, historian ja moraalin ongelmiin paneutuva fantasia on Neuvostoliiton laajan tieteiskirjallisuuden ehdottomia huippuja ja tekijäveljekset Arkadi (s. 1925) ja Boris (s. 1933) Strugatski tällä hetkellä maansa laajimmalti käännettyjä kirjailijoita.

muokattu 05.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pitkä sota (Pitkä Maa, #2)Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384