Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.
SOOKIE STACKHOUSE -SARJAN PÄÄTÖSOSA
Sookie Stackhouse on päätynyt Merlotte’sin tarjoilijattaresta sen toiseksi osakkaaksi, hylkiöstä yhteisönsä keskipisteeksi, vampyyrin tyttöystävästä vaikutusvaltaisen vampyyrin vaimoksi. Hän on selvinnyt räjähdyksistä, mullistuksista ja lukuisista murhayrityksistä. Hän on joutunut kestämään petoksia, sydänsuruja ja suuria murheita ja selviytynyt koettelemuksista joka kerta hiukkasen vahvempana ja viisaampana.
Loppua ei silti näy, ei mieshuolille, juonitteluille eikä hyytäville seikkailuille. Kaiken lisäksi New Orleansissa liikkuu paholainen – ja joku on valmis myymään sielunsa saadakseen haluamansa. Kuka elää, kuka kuolee, ja voittaako rakkaus kuoleman?
Charlaine Harris on amerikkalainen menestyskirjailija, jonka mysteerejä, kauhutarinoita ja romantiikkaa sekoittava Sookie Stackhouse -sarja tunnetaan myös HBO:n tv-sarjana True Blood.
muokattu 27.01.2016
Kirja-arvioita (10) |
Kirjoittanut Pyrexia 16.04.2014
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]Juoni oli ihan mielenkiintoinen, mutta jotain tästä puuttui.
Ericin ja Sookien ero oli mielestäni tunteeton, ottaen huomioon kuinka paljon aikaisemmissa kirjoissa asiaa oli käsitelty, niin nyt tuli sellainen olo ettei heidän välillään olisi koskaan oikein mitään ollutkaan.
Tuntui myös siltä, että Samin ja Sookien juttu alkoi liian nopeasti, siitä jäi puuttumaan se tunne.
En oikein välittänyt myöskään siitä eri paikoissa poukkoilemisesta, koska pidin siitä tyylistä mikä aikaisemmissakin kirjoissa oli, että kuvattiin Sookien näkökulmasta, eli tiesi saman minkä Sookie tiesi.
Mutta mielenkiintoinen kirja kuitenkin, jos sarja on aikaisemminkin kiinnostanut, niin kannattaa tämäkin lukaista.
Kirjoittanut _kirjakeiju_ 18.08.2019
Juonittelua ja muuta turhia juonikuvioita, jotka on luettu jo moneen kertaa tämän sarjan aiemmissa kirjoissa. Sookie ei ole muuttunut miellyttävämmäksi päähenkilöksi eivätkä valtapelit innosta vieläkään. Minulla oli vaikeuksia jaksaa lukea tämä kirja loppuun asti, mutta luinpa kuitenkin, enkä siitä viisastunut.
Kirjoittanut lumikkki___ 06.04.2016
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]pakko myöntää, etten loppuratkaisusta juurikaan pitänyt. koko juoni punoutuu vampyyrien ympärille, mutta lopussa ne tyystin unohdetaan? plussaa upeasta kannesta ja mukavasta kirjoitustyylistä!
Kirjoittanut Lonely Reader 21.01.2015
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]Jaah. Mites tämän aloittaisi? Kirjoja/osia on niin monta etten jaksa jokaiseen kirjoittaa jotain vaan kirjoitan tänne vikaan kaikista jotain. Ensiksi tämä kirjailija oli täysin vieras minulle. Ei aiempia kirjoja, ei mainintaa muissa kirjoissa, blogeissa yms. Kirjamessuilla näin sivusta vilauksen ja sanan veri. Tuo yksittäinen ja korostettu sana kiinnitti huomioni. Päättelin siis, että kirjan täytyi kertoa vampyyreistä tai ainakin lähelle. Luin takakannen ja kiinnostus heräsi. En ostanut kirjaa omakseni koska laatu ei ollut taattu. Lainasin siis kirjastosta.
Sookie oli itsenäinen nainen, mutta ei tavallinen. Hänellä oli oma "vammansa". Nimittäin ajatustenluku. Hän pystyi lukemaan ihmisten ajatukset. Vähän aikaa sitten vampyyrit olivat astuneet julkisuuteen ja eräs heistä käveli juuri baariin missä Sookie työskenteli. Hän ei ensimmäistä kertaa elämässään pystynyt lukea jonkun ajatuksia ja oli innoissaan siitä. Tämä vampyyri oli Bill Compton. Sookien ensirakkaus. Myöhemmin esille tulevat Eric Northam, John Quinn ja jo alussa Sam Merlottes. Kaikki nuo miehet liittyvät Sookien rakkauselämään ja tulevat mullistamaan hänen normaalinkin elämänsä lopullisesti. Sookien ensimmäinen väärä miesvalinta kuljettaa hänet väärälle ja vaaralliselle polulle, joka on kuitenkin se oikea. Sookie kerää liudan vihamiehiä. Vahingossa vai ei? Onko sillä väliä? Kirjat kertovat siis Sookien elämästä ja kun lukee ensimmäisen ja viimeisen osan huomaa miten hänen elämänsä on mullistunut. Jokaisessa osassa on joku salajuoni ´tai joku tahtoo tappaa Sookien. Ja vasten tahtoaankin, Sookie vedetään mukaan jos jonkin sortin yliluonnollisten olentojen soppaan. Niistä hän selviytyy parhaansa mukaan ja apua hän saa useasti.
Charlaine on saanut muutoksen hyvin näkymään ja erot huomaa. Jokaisessa osassa on jokin salajuoni, joka paljastuu vasta lopussa. Kenties tylsää kun joka osassa mutta ei. Charlaine on saanut ne nivottua yhteen kirjan oleellisen tarinan kanssa, Sookien elämän. Hienoa työtä ja vaatii aikamoisen salapoliisityön jotta saisi juonen selvitettyä ennen kuin se paljastuu. Kannattaa lukea. ;)
Tässä huomasin, että olin kuin olinkin antanut ensimmäiselle osalle arvostelun. Kappas. No mikäs siinä.
Kirjoittanut Cicatrix 28.12.2014
Pienesti surettaa, että kirjasarja loppui, todella hyvä sarja, ei kuitenkaan yllä lemppareihini. Sookie valitsi lopussa oikean miehen, muuta kirjailija ei onneksin tehnyt siitä ällöttävän romannttista.
Kirjoittanut shewolf 30.06.2014
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]koko sarja oli mielestäni hyvä ja aion varmasti kyllä kerätä koko sarjan omaksi.
Tämä kirja ei olisi voinut enää paremmin päättyä.. olin aina salaa toivonut että sookie alkaisi seurustella samin kanssa.
ihana päätös sarjalle ja oli hyvä että sarja päättyi.
Kirjoittanut Kirassiina 27.05.2014
Kirja oli melko hyvä, mutta ei yltänyt ihan aikaisempien tasolle. Juoni oli paljon sekavampi ja paholainen sekoitti juonta vielä entisestään. Kirjan loppu on hyvä ja Sookie päätyy valitsemaan mielestäni oikean miehen. Sarjan oli kyllä jo aikakin loppua, sillä kirjat muistttivat paljon toisiaan juoneltaan ja tapahtumiltaan. Sookie Stackhouse - sarja oli kyllä lukemisen arvoinen mutta, jos kirjoja olisi tullut vielä lisää olisin jättänyt ne lukematta.
Kirjoittanut Nage 01.05.2014
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]Kirja oli itseasiassa ihan hyvä. Kirjaa oli ihan mukava lukea ja juoni piti jotenkuten mukanaan koko kirjan. Siitä jäi kuitenkin puuttumaan jotain jonka takia vaun tuo 3,5 tähteä,sillä kirja piti vain jotenkuten mukanaan eikä siinä tullut sellaista kunnollista kohtaa joka oisi tempaissut mukaansa. Arvasin myös jo melkein ekassa kirjassa että Sam ja Sookie menevät yhteen ja kappas kappas... juu mutta kiva sarja jatämän viimeisen osan kans oli kiva vaikka ei mitenkään kirjaan liittynytkään!
Kirjoittanut Q_Black 20.04.2014
Niin se tämäkin sarja tuli tiensä päähän vihdoin ja viimein. Minusta tämän olisi saanut tiivistettyä järkevämmäksi kokonaisuudeksi ja se olisi vaatinut hiukan vähemmän kirjoja.
Vaikka Sookie-kirjat ovatkin edetessään menneet entistä pahemmaksi puuroksi niin tässä kirjassa juoni oli jonkunlaisessa kasassa toisin kuin jossain aiemmissa kirjoissa kun ei ole edes kunnolla pysynyt mukana kun tapahtuu koko ajan ja eri asioita. Turhaa jaarittelua oli nyt vähemmän.
Hiukan ... ( lisää) yllätti tämä Sookien ja Ericin kuvio, joka oli suuressa osassa aiemmin ja sai vähän laimean leiman tässä kirjassa. Koko systeemi tuntui vähän turhan hutaistulta. Samalla yllätti myös tämä lopun parituskuvio, jota en kyllä osannut odottaa millään.
Päätösosa oli suurilta osin melko hyvin koottu tarina, mutta sen lopetus oli laimea ja hiukan pettymyskin itselle. Aivan kuin kirjailijalla olisi ollut kiire päästä sarjasta eroon. No, onpahan nyt luettu ainakin sen kerran. Toista kertaa en usko tarttuvani tähän sarjaan.
Kirjoittanut Kaneli88 10.04.2014
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]Huoh... Kirjojen taso on laskenut kuin lehmän häntä eikä tämä tuonut minun makuuni loppuhuipennusta. Juoni oli ennalta arvatattava muutamaa pikku yksityiskohtaan lukuunottamatta. Kovin helposti Sookie tuntui vaihtavan miestä. Edelliset 5-6 kirjaa luettu Sookien ja Ericin tarinaa ja heidän suhteen lopputulos... no todella laimea! Vaikka en pidäkään Sam&Sookie parituksesta, niin olisin toivonut tähän jotain säpinää ja kutkutusta. En kuitenkaan saanut mitään fiiliksiä tästä.