Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)
Keskiarvo 3.87
3.87 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Gregor ja Alismaan vitsaus

Suzanne Collins
Julkaistu: heinäkuu 1, 2014 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Gregor and the Curse of the Warmbloods
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu.

Gregor vastaa uuden ennustuksen haasteisiin ja etsii parannuskeinoa Alismaan asukkaita tuhoavaan ruttoon.

Alismaa New Yorkin alla kutsuu jälleen soturiaan. Jo kahdesta ennustuksesta hengissä selvinnyt Gregor ei henno jättää regalialaisia ystäviään pulaan, vaikka joutuukin tällä kertaa ottamaan mukaan paitsi pikkusiskonsa Bootsin myös äitinsä. Kaupunkilaisia ja muita elollisia, joiden suonissa veri virtaa, uhkaa tappava paiserutto.

Ennustuksen mukaan Gregorin on retkikuntineen antauduttava vaaroja vilisevään seikkailuun, joka vie kadonneiden ystävien ja Alismaan kansoja jäytävän sodan syiden jäljille. Mutta osoittautuuko huimapäinen retki turhaksi? Piileekö kryptisen ennustuksen ratkaisu aivan silmien edessä?

”Kestohitti kaikille fantasiannälkäisille.” – Booklist

muokattu 21.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kesän miekka (Magnus Chase, #1)Mieletön museo (Haavekaupunki, #5)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)

Kirja-arvioita (3)

Pyrexia avatar
Kirjoittanut
3.0
Sain juuri luettua tämän ja täytyy sanoa, että arvosanaltaan ihan yhtä hyvä kuin edellisetkin osat. Kuten jo tuossa ensimmäisen osan arvostelussa kirjoitin, niin tästäkin jäi aika neutraali tunne, en ihastunut tai inhonnut. Joskus tykkään lukea helppolukusia ja selkeitä kirjoja, joista ei odoteta hittiä tai muutakaan ihmeellistä, ja tämä sarja on juuri sellainen. Kirjan loppu oli mielenkiintoinen, se täytyy myöntää, ja että seuraavan osan alku alkoi kiinnostamaan.
LittleJane avatar
Kirjoittanut
2.5
Gregor ja Alismaan vitsaus... Mitäs nyt tästä kirjasta voi sanoa. Kirja oli ennalta arvattava ja sarja itsessään muistuttaa hyvin paljon Nälkäpeliä. Hahmot ovat jääneet hiukan kylmiksi ja tykkään kaikkein eniten Raaston hahmosta koska Raasto vaan on paras. Toivon mukaan ei kuole koska Nälkäpeleissä kuolemat on ollut epäoikeudenmukaisia ja omalla tavalla pelkään jatkaa tämän kirja-sarjan lukemista.
Kingi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tosi hyvä kirja! Kun aloittaa, ei voi lopettaa. Suosittelen kaikille jotka pitävät fantasiasta.
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748