Valkoinen aura
Keskiarvo 3.14
3.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Valkoinen aura

Mia Vänskä
Julkaistu: helmikuu 18, 2014 (Atena)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kansi: Jussi S. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Mitä olisit valmis tekemään saadaksesi kuolleen rakkaasi takaisin?

Seitsemännen kerroksen käytävä. Ovi. Punainen ruusu.

Iinan ensimmäistä opiskelusyksyä häiritsevät kummalliset unet, ja asuntolan yläkerroksen tyhjä asunto vetää häntä vastustamattomasti puoleensa. Opiskelustressiä, Iina tulkitsee. Sitten Iinan näkökentän laidalle ilmestyy kapeaharteinen hahmo. Asuntolassa on vuosia sitten murhattu opiskelijatyttö.

Iinan huoneeseen ilmestyy piirustuksia, joita hän ei muista piirtäneensä, ja hän tuntee tytön olevan läsnä, uhkaavana ja pelottavana. Kun ojasta löytyy alaston ruumis johon on porattu outo kuvio, Iinan unet, aavistukset ja pelot alkavat osoittautua tosiksi. Hänen on selvitettävä, mitä aiemmin murhatulle tytölle tapahtui ja miksi tämä ei voi levätä rauhassa.

Valkoinen aura on piinaava kertomus menetyksestä, joka ajaa epätoivoisiin tekoihin.

Espoolaisen kauhukirjailija Mia Vänskän (1972) aiemmat romaanit Musta kuu ja Saattaja ovat värisyttäneet niin lukijoita kuin kriitikoita.

Kirjasta sanottua:

Mia Vänskän romaani Valkoinen aura on hyytävän pelottava. Vänskä luo mestarillisesti pikkuhiljaa etenevää jännitystä. Teosta uskaltaa verrata jopa Stephen Kingin kirjoihin. Martta Kaukonen, Iltalehti Ilona

Toden ja kuvitellun välinen selväpiirteinen raja käy yhä hämärämmäksi, ja tätä kauhuromanttista ihmismielen keskimaata Vänskä tulkitsee oikein sujuvasti. Tommi Aitio, Kauppalehti

Mia Vänskä onnistuu uutuudellaan herättämään uteliaisuutta, pelkoakin. Hän haastaa lukijan unohtamaan ennakkoluulonsa ja astumaan selittämättömään maailmaan. Juha Vähäkangas, Kaleva

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tummempaa tuolla puolenThe Walking Dead: Ensimmäinen kirja (The Walking Dead, #1)Sielut kulkevat sateessaMarinaTalven lapset

Kirja-arvioita (2)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
2.0

Valkoinen aura kirjan alku on hyvin lupaava, ja paikoitellen todella selkäpiitä karmivakin. Mutta vain alussa. Kirjasta tulee yllättäen vähän tylsä, sekä paikoillaan jannaava. En myöskään pitänyt Vänskän kirjoitustyylistä. Siinä tökki jokin ja pahasti. 

Hahmot jäivät aika vaillinaisiksi, eikä kukaan noussut edes hyväksi hahmoksi. 

Kirja on kuitenkin nopeasti luettava, joten ei ollut ihmekään, että ohuen kirjan luki hetkessä. Kirjassa on myös hyvä ... (lisää)

lolde avatar
Kirjoittanut
4.0
Juoneltaan kirja on hyvä ja Mia Vänskä osaakin kirjoittaa tekstiään hyvin ja koukuttavasti, mutta tästä teoksesta puuttuu kuitenkin se jokin - nimittäin kauhu. Kirjassa olisi ollut hyvät ainekset hiuksianostattavaan kauhuun, mutta Vänskä on onnistunut tekemään siitä jollain tavalla laimean. Tästäkin huolimatta pidin kuitenkin kirjasta, vaikken sitä varsinaisesti ihan kauhun puolelle laskisi. Täytyy myöntää että pidän Vänskän aikaisemmista teoksista Saattajasta ja ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 41 vierailijaa
Jossu89, Wanda, NoctilucA, Darkki
Uusin jäsen: Kati Toivonen
Jäseniä yhteensä: 9882