Miljardi vuotta ennen maailmanloppua
Keskiarvo 3.38
3.38 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Miljardi vuotta ennen maailmanloppua

Arkadi & Boris Strugatski
Julkaistu: 1981 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Za milliard let do konca sveta
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1976–77. Suomentanut Esa Adrian. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Ovatko tiedemiehet menneet jo liian pitkälle?

Neuvostoliiton johtavien tieteiskirjailijoiden, Strugatskin veljesten, ensimmäinen suomennettu romaani (1979) oli nimeltään Hankalaa olla jumala. Nyt on ongelma päinvastainen. On hankalaa olla ihminen, jota suuttuneet jumalat uhkailevat avaruudesta.

Viisi neuvostoliittolaista huipputiedemiestä – tähtitieteilijöitä, fyysikoita – saa arvoituksellisen varoituksen. Sen tarkoitus on selvä; joku haluaa heidän lopettavan tutkimuksensa. Keinot, joita uhkaaja käyttää, osoittavat että kyseessä ei ole mikään tunnettu taloudellinen tai poliittinen voima, ei kukaan ihminen. Uhka on pelottavan kasvoton, luonnonlainomainen. Erään teorian mukaan korkeamman sivilisaation piirissä olisi päätetty, että maapallon tekninen ja tieteellinen kehitys on pysäytettävä, koska se on alkanut järkyttää maailmankaikkeuden rauhaa.

Mitä tiedemiehet voivat tehdä? Antautua, ja kulkea lopun ikäänsä elämän syrjäpolkuja. Jatkaa työtään, ja saattaa itsensä ja läheisensä käsittämättömään vaaraan. Kuka uskaltaa uhmata kasvotonta vihollista?

muokattu 23.06.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)Valinta (Valinta-sarja, #1)GrandvilleEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 37 vierailijaa
Fievre, sterle
Uusin jäsen: Anni Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9380