Kukaan ei kaipaa sinua
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (75)
Kirjahyllytilastot

Kukaan ei kaipaa sinua

Michelle Gagnon
Julkaistu: maaliskuu 6, 2014 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Don't Turn Around
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.

Kutkuttavan karmiva teknotrilleri teineille!

Ihmiskokeeseen tempaistun Noan on lyöttäydyttävä yksiin hakkeriaktivisti Peterin kanssa voittaakseen kilpajuoksun takaa-ajajiaan vastaan.

Noa Torsonilla ei ole aavistustakaan, miksi hän herää kummallisen karussa sairaalavuoteessa tippaletku käsivarressaan. Sijaiskotien kovettama tyttö joutuu ensi kertaa turvautumaan ulkopuoliseen apuun päästyään vaivoin pakoon vangitsijoiltaan.

Peter Gregory saa eräänä iltana päähänsä tarkistaa, mitä hänen tekopyhä isänsä puuhailee. Poika ehtii tuskin klikata salaperäisen Persefone-projektin tiedostoja, kun kotiin murtautuvat mustapukuiset miehet jo vievät kannettavan mennessään. Kun Noa ja Peter kohtaavat hakkeriyhteisön kautta, megaluokan datan analysointi ei jätä tilaa muille kuin äärimmäisen kammottaville tulkinnoille.

muokattu 24.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenCaapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Elävien kasvien yö (Buster Bayliss, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium, #1)

Kirja-arvioita (10)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Radioactive avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hyvä. Michelle on aika lupaava kirjoittaja. Ja suosittelen lukemaan.
Urelen avatar
Kirjoittanut
0.5
Kirja, jonka lasket käsistäsi todennäköisesti ensimmäisten kahden luvun aikana. Ehkä olen tottunut erilaiseen lukukokemukseen tai sitten kirja oikeasti oli huono. Hahmot tuntuivat epäuskottavilta ja ennalta arvattavilta. Lauseet olivat liian lyhyitä, ja niissä toistettiin koko ajan joko henkilön nimeä tai sanaa "hän": "Hän päätti kulkea sinne. Sitten hän ei päättänytkään kulkea sinne." Onko vika suomennoksessa vai missä? Juoni ei edennyt mihinkään, ja tuntuu ... (lisää)
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.5
En oikein tiedä mitä mieltä olisin tästä teoksesta. Juoni oli aivan mahtava ja eteni sopivaa vauhtia. Henkilöt olivat enimmikseen kiinnostavia. Mutta suomennos oli surkea. En ymmärrä miksi näin mielenkiintoiselle ja hyvin kirjoitetulle kirjalle tehdään huono suomennos. Gagnon on keksinyt hyvän idean kirjalleen ja sitten se suomennetaan huonosti, se ei ole reilua. Pitäisi ehdottomasti lukea kirja englanniksi, paranisi varmasti. Kuitenkin kun päätin parhaani mukaan olla ... (lisää)
kesyrottafanitus avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Sara avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hieman 'huolimattomasti' suomennettu, ja lauseet olivat lyhyitä, kuvailu kehnonlaista ja koko höskä kirjoitettu kirjakielellä. Mutta suomennoksessa oli vika. Luin kirjaa jonkunmatkaa myös englanniksi, ja heti parani. Englannin kieli jätti niin paljon tulkinnanvaraa, että mielikuvitus pääsi lentämään ja kirja sai väriä. Ei missään nimessä huono kirja. Toki parempiakin kirjoja on luettu, mutta en silti sanoisi kirjaa huonoksi. Gagnon on oikein lupaava kirjailija, toivoisin tälle kirjalle jatkoa.
Lady_ avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Rauros avatar
Kirjoittanut
2.5
Jotenkin juoni vain kulki hitaasti! En tiedä miksi mutta, en pitänyt hirveästi kirjasta. Kirja alkoi rasittaa! Mutta taas henkilöt olivat ihan hyviä! Alussa hehenkilöt olivat ärsyttäviä mutta ei sillä etteikö tyypit olisi olleet lopussa hyviä ! Mutta suosittelen lukemaan !
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
2.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Charmilla avatar
Kirjoittanut
4.0
Upea kirja. Jännittynyt tunne pitää matkassaan ensimmäisestä sivusta viimeiseen sivuun ja lukemista on pakko jatkaa ja jatkaa. Mahtavaa lukemista viikonlopulle.
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873