Ilottomien ihmisten kylä
Keskiarvo 3.47
3.47 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (19)
Kirjahyllytilastot

Ilottomien ihmisten kylä

Anne Leinonen
Julkaistu: tammikuu 9, 2014 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Sidottu.

Lajimääritelmiä kaihtava romaani kohtaloaan uhmaavasta pojasta ja ennakkoluulojen voittamisesta.

Aalo elää agraarissa, työnteon tärkeyttä korostavassa yhteisössä. Ilonpito on kielletty vitsaus ja naurun uskotaan koituvan kuolemaksi. Kylän miesten peijaisjuhliin valmistautuva Aalo pohtii, onko kylän kivimuurin rajaama ulkomaailma uhka vaiko mahdollisuus toisenlaiseen elämään.

Aalo löytää ullakolle kätketyn Suuren Leikkikirjan, ja kylään kulkeutunut outo muukalainen Harti opettaa Aalolle leikkejä. Samaan aikaan kylässä alkaa levitä naurukohtauksilla alkava sairaustapausten epidemia, jonka Aalo pelkää aiheuttaneensa.

Realistisesti kerrottu tarina on eräänlainen peli myös lukijan suuntaan: se haastaa lukijan miettimään, mikä on mahdollista. Ilottomien ihmisten kylä on myös tarina oikeudesta tietoon ja mahdollisuudesta tehdä virheitä: tehdä omat päätöksensä ja elää niiden mukaan.

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Atomivene AaveValheellinen rauha (Jeditehtävä, #9)Perijätär (Valinta-sarja, #4)Tuhat kerrosta: Korkeuksiin (Tuhat kerrosta, #3)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)

Kirja-arvioita (1)

Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja. Alku vaikutti tylsältä, mutta kirja parani loppua kohti. Kirja oli ehkä hieman ennalta arvattava. Juoni eteni sujuvasti.
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Truuners95
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452