Aavikkohaukka

@ Sini Ezer
Aavikkohaukka - Sini Ezer 6.00   1

Kannen kuva: Sini Ezer. Sidottu.

Haukan siivin kohti suuria seikkailuja

Pienessä kalastajakylässä asuva neljätoistavuotias Aaro näkee syksyn saapuessa harvinaisen, valkoisen aavikkohaukan ja unelmoi pääsevänsä joskus muuttolintujen tavoin aavikolle, ikuiseen kesään. Nukahtaminen veneretkellä kuljettaa Aaron kauas kotirannalta kohtalokkaaseen myrskyyn, jossa hän onnistuu pelastamaan loukkaantuneen aavikkohaukan.

Yhdessä he haaksirikkoutuvat villiintyneiden sitruunapuiden saarelle, jota asuttaa yksinäinen majakanvartija. Aavikkohaukka palkitsee pelastajansa ja toteuttaa Aaron hartaimman toiveen. Hän pääsee lentämään linnun lailla etelään. Siellä häntä odottaa huima seikkailu – ja uusi ystävä, Yael-tyttö.

Aavikkohaukka on upea maagisrealistinen nuortenkirja täynnä jännitystä ja eksotiikkaa. Lukija pääsee haukan matkassa salaperäiseltä pohjoiselta majakkasaarelta ihmisiä, värejä ja tuoksuja kuhisevaan etelään, jossa mystisen tarinan palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Suurten seikkailuromaanien perinteistä ammentava Aavikkohaukka on Sini Ezerin ensimmäinen nuortenkirja.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 6, 2014 (Karisto)
Tietoja muokattu kesäkuu 13, 2017

Kirja-arviot & arvosanat

Sunsetbeach
Sunsetbeach
Arvosanat 255
Kirja-arviot 15
Viestit 0
marraskuu 19, 2019
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle