Mitä kummaa: Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon

Hanna Matilainen
Julkaistu: toukokuu 20, 2014 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Kansi: Jussi Jääskeläinen. Nidottu.

Spekulatiivinen fiktio on tullut jäädäkseen – myös Suomeen. Sillä on vahva kannattajakunta, joka lukemisen lisäksi myös tuottaa aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja lehtiä. Termi spekulatiivinen fiktio eli spefi kattaa kaiken kumman: fantasian, kauhun, tieteiskirjallisuuden ja reaalifantasian sekä niiden lukuisat alalajit.

Mitä kummaa! – Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon kertoo kirjailijoista ja heidän tuotannostaan, erilaisista seuroista ja niiden toiminnoista, monista tapahtumista, kuten Finnconista, sekä valottaa, mitä spekulatiivisella fiktiolla tarkoitetaan. Hyppää mukaan arkitodellisuuden ulkopuolelle!

Hanna Matilainen on fantasian suurkuluttaja ja kirjallisuusaktiivi. Hän on kirjoittanut spekulatiivista fiktiota ja toimii tiedottajana ja kustannustoimittajana.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ulkomaisia nuorten tieteis- ja fantasiakirjailijoitaRoskakirjallisuuden lyhyt historiaPulpografia Britannica: Brittiläisiä kioskidekkareita suomeksi 1944–1992Historian aikakoneessaKenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: make juu
Jäseniä yhteensä: 8840