Mitä kummaa: Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Mitä kummaa: Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon

Hanna Matilainen
Julkaistu: toukokuu 20, 2014 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Kansi: Jussi Jääskeläinen. Nidottu.

Spekulatiivinen fiktio on tullut jäädäkseen – myös Suomeen. Sillä on vahva kannattajakunta, joka lukemisen lisäksi myös tuottaa aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja lehtiä. Termi spekulatiivinen fiktio eli spefi kattaa kaiken kumman: fantasian, kauhun, tieteiskirjallisuuden ja reaalifantasian sekä niiden lukuisat alalajit.

Mitä kummaa! – Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon kertoo kirjailijoista ja heidän tuotannostaan, erilaisista seuroista ja niiden toiminnoista, monista tapahtumista, kuten Finnconista, sekä valottaa, mitä spekulatiivisella fiktiolla tarkoitetaan. Hyppää mukaan arkitodellisuuden ulkopuolelle!

Hanna Matilainen on fantasian suurkuluttaja ja kirjallisuusaktiivi. Hän on kirjoittanut spekulatiivista fiktiota ja toimii tiedottajana ja kustannustoimittajana.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaikeita fiktioita (Taideaineiden laitoksen julkaisuja, #12)Konnun kootut viisaudetPulpografia Britannica: Brittiläisiä kioskidekkareita suomeksi 1944–1992Historiallisen romaanin taitajia 2Samanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)
Paikalla 3 jäsentä ja 67 vierailijaa
Adolfina Romanov, Jussi, Eija
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759