Vankila (Sillage #7) - Philippe Buchet, Jean-David Morvan6.72

Alkuteos ilmestynyt 2004. Tarina: Jean David Morvan. Kuvitus ja värit: Philippe Buchet. Suomentanut Mirka Ulanto. Sidottu.

Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä Sillage, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, joista he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Navis tarvitsee RibWundin apua selvittääkseen, ketkä ovat Sillagea jäytävän planeettabisneksen takana, mutta vankila-alus, jolle RibWund on suljettu, on täydellisessä kaaoksessa! Vankilaan tunkeutuminen on ehdottomasti kielletty, mutta se ei sankaritarta hidasta. Sisäpuolella hän huomaa pian, ettei ole varautunut kohtaamaan nän raakaa väkivältaa. Navis joutuu taistelemaan henkensä edestä, mutta oppii samalla lisää vartaloaan raidoittavista vaaleista kuvioista. Pääseekö Navis ulos elosa vai kuoleeko hän vankina?

Navis saapuu vihdoinkin vankila-alukselle tapaamaan RibWundia mutta siellä onkin mellakka. Navis epäilee sen olevan vain salamurhan peitteenä ja tunkeutuu biologisten tappajakoneiden ohi sisälle ystävänsä luo. Vankilan lääkäri kertoo kaukaisesta kohtaamisesta olentojen kanssa, joihin ei voi saada psionista yhteyttä samoin kuin ei Navis'seen.

 

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2013
Kustantaja: Egmont
Tyylit: scifi, sarjakuva
Alkuperäinen nimi: Q.H.I.
Arvosanalla: 6.72/10
Arvosanoja: 11
Muokattu: kesäkuu 02, 2014

Sillage -kirjasarja

Sillage on ranskalaisten Jean-David Morvanin ja Philippe Buchet’n tekemä science fiction -sarjakuva. Suomeksi sarjaa julkaisee Egmont Kustannus. Sarja on niin sanottua kovaa sci-fiä edustava avaruusooppera. Sarjaa on piirretty vuodesta 1998, ja suomeksi se alkoi ilmestyä 2009. Ranskan sana sillage tarkoittaa vanavettä. Englanniksi albumin nimenä on Wake.

Tulta ja tuhkaa (Sillage #1)7.12
Yksityiskokoelma (Sillage #2)6.42
Hammasrattaat (Sillage #3)7.36
Pirun merkki (Sillage #4)7.00
'J.V.J,.. (Sillage #5)6.76
Maailmojen sota (Sillage #6)6.24
Vankila (Sillage #7)6.72
Ihmisluonto (Sillage #8)7.12
Soluttautuja (Sillage #9)7.34
Paluu tuleen (Sillage #10)6.50