Berek Puolikäden paluu (Thomas Covenant Epäuskojan aikakirjat, #1)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Berek Puolikäden paluu

Stephen R. Donaldson
Julkaistu: 1988 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Lord Foul's Bane
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: british fantasy -palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Pentti Isomursu. Kansikuva: Darrell K. Sweet. Sidottu, kansipaperi.

British Fantasy -palkinto 1979 (koko trilogia). World Fantasy -palkintoehdokas 1978 (koko trilogia), kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä 1978 (fantasiaromaanit, koko trilogia). Kaikkien aikojen 8. paras fantasiaromaani Locus-lehden äänestyksessä 1987 (koko trilogia).

Epäuskojaksi Thomas Covenant sanoi itseään, koska ei rohjennut uskoa siihen kummalliseen Toismaahan, johon havaitsi äkisti joutuneensa. Tämä Maa taikoineen ei voinut olla todellinen. Kuinka saattoivat Tietämysmestarit iskeä tulta puusta, joka ei kulunut palaessaan, kuinka he saattoivat muovata kiveä sormissaan, kuinka Vammaliete saattoi palauttaa tärveltyneet hermot?

Tämä Toismaa houkutteli, vietteli häntä. Täällä hän ei ollut enää se sairas, saastainen hylkiö, mikä hänestä oli tullut tavallisessa maailmassa ilman omaa syytään. Nyt häntä pidettiin Maan suurimman sankarin Berek Puolikäden uutena tulemisena. Hänellä oli aseenaan Valkean kullan mystinen mahti, joka yksin saattoi pelastaa Maan, sen ikivanhan viisauden ja kauneuden, mustalta tuholta. Näin oli, mutta Covenantilla ei ollut aavistustakaan, miten sen mahdin saisi heräämään!

muokattu 05.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulien koti (Vuorileijonan varjo, #8)Mifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Mahti (Korpinkehät, #3)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Olen lukenut kirjan vain englanniksi, joten käytän tässä arvostelussa alkukielisiä termejä. Lord Foul's Bane avaa ensimmäisen Covenant-trilogian. Kirjan "sankari" joutuu nykypäivän Yhdysvalloista yllättäen The Land -nimiseen fantasiamaailmaan, mutta hän luulee näkevänsä vain unta ja kieltäytyy asettumasta hänelle tarjottuun pelastajan rooliin. Valkokultainen kihlasormus osoittaa miehen olevan kauan odotettu white gold wielder, jonka pitäisi ennustuksen mukaan puolustaa maata ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Lord Foul's Bane, tai kuten suomennoksen nimi kuuluu, Berek Puolikäden paluu, on yksi suomalaisen fantasian suomennuksen historian kuuluisimpia fiaskoja. Luin kirjan ihan uteliaisuuttani, kun kaikki sitä haukkuivat ja solvasivat käännöstä. Kirjan alku tökkii ja koko kirjan ajan lukeminen töksähteli karseisiin suomennoksiin ja vinksahtaneisiin käännöksiin joista osa nauratti, osa raivostutti. Thomas Covenant oli ärsyttävä hahmo välistä, kun välistä ruikuttaa ja valittaa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 79 vierailijaa
Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447