Vuorileijonan varjo
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Vuorileijonan varjo

Taru ja Tarmo Väyrynen
Julkaistu: tammikuu 2014
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, kokoelma, nuoret
Avainsanat: kotimainen, omakustanne

Sidottu.

Keskellä Loputonta merta on pieni saarivaltakunta Sirpi, jossa aseiden käyttö toista ihmistä vastaan on kielletty. Sotaisen Vuorimaan joukot hyökkäävät sinne, ja Sirpin hallitsijan tytär Tessi ystävineen joutuu miettimään, saako väkivaltaa vastaan puolustautua väkivallalla. Vuorimaasta Sirpiin orpopoikana päätynyt Kare ryhtyy taistelemaan ensin Sirpin vapaudesta ja sitten Vuorimaan kuninkuudesta. Häneen rakastunut Lis haaveilee pienestä kodista suurten viikunapuiden varjossa, mutta joutuu huomaamaan, että sodat eivät lopu sotimalla, vaan jokainen voitto on uuden sodan siemen.

Ake, jonka veljenä Kare on kasvanut, yrittää saada valtaa keräämällä merikauppiasisänsä tavoin rikkautta. Rahan mahti ei kuitenkaan ratkaise ongelmia sen paremmin kuin sodan mahtikaan. Tessi ja hänen rakastettunsa Ramu säilyttävät lapsuudenuskonsa jumalaan, jota he sirpiläisinä ovat tottuneet nimittämään Kooraksi. Kooran tahtoa on kuitenkin vaikea ymmärtää, eikä oikeus suinkaan aina näytä toteutuvan.

Vuorileijonan varjo on trilogia, joka julkaistiin 1990-luvulla kolmena osana: Kuuman tuulen aika, Kuningastie ja Tähtien kosketus. Se ei tarjoa vastauksia, vaan pyrkii herättämään kysymyksiä.

muokattu 18.11.2018

Uusimmat keskustelut

Kirjasarja: Vuorileijonan varjo
Vuorileijonan varjo -sarjan uudet painokset
Taru Väyrynen 1 vuosi sitten
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)JäälohikäärmeKeskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666