Apinatalo
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Apinatalo

Sara Gruen
Julkaistu: syyskuu 27, 2011
Alkuperäinen nimi: Ape house
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Laura Jänisniemi. Sidottu.

Vettä elefanteille -kirjan kirjoittajan huikea uutuus!

Tutkija Isabel Duncan työskentelee Suurten ihmisapinoiden kielilaboratoriossa. Hän tutkii siellä bonoboapinoiden käyttäytymistä ja kommunikointia. Bonobot ovat ihmisapinoita,jotka ovat ihmisen lähisukulaisia: ihmisen ja bonobon DNA on noin 98-prosenttisesti sama. Isabelilla on rankka perhetausta, ja hän tuntee monesti olonsa kotoisammaksi bonobojen kuin ihmisten seurassa. Kirjan tapahtumat käynnistyvät dramaattisesti, kun tutkimuskeskukseen tehdään pommi-isku. Isabel loukkaantuu räjähdyksessä pahoin, ja bonobot pääsevät vapaaksi.

Apinat ovat hetken aikaa teillä tietymättömillä, mutta tuota pikaa niiden olinpaikka selviää: tiedotusvälineissä aletaan lanseerata aivan uudenlaista tosi-tv-ohjelmaa, jossa esiintyy ainoastaan bonoboja. Pian katsojat liimautuvat ruudun ääreen tuijottamaan, kun bonobot tilaavat itselleen netin kautta ruokaa, harrastavat ylenpalttisesti seksiä ja pyytävät Isabelia hakemaan ne pois vankeudesta. Isabelin täytyy nyt karistaa epäsosiaalisuutensa ja etsiä ihmisliittolaisia, jotta saisi pelastettua bonobot niille epäluonnollisesta ympäristöstä.

Apinatalo on viihdyttävää luettavaa, mutta lisäksi se avaa lukijalle eläinten maailman tavalla, johon vain harvat romaanit pystyvät. Sara Gruen on vakuuttava kertoja, joka saa meidät katsomaan itseämme aivan uusin silmin.

(muokattu 18.01.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

BetoniporsasAlistuminenTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)SiirtymäLumilentäjä
Paikalla 3 jäsentä ja 45 vierailijaa
Juho Saari, Luke jäpä, Iivari
Uusin jäsen: Luke jäpä
Jäseniä yhteensä: 9110