Valon yö
Keskiarvo 3.31
3.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Valon yö

Philip José Farmer
Julkaistu: 1992 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Night of Light
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Romaanin alkupuolen muodostama novelli ilmestyi 1957, romaani 1966. Suomentanut Petri Salin. Päällys: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Joka seitsemäs vuosi on Danten Ilon planeetalla Valon Yö, jonka verisissä taisteluissa hyvän ja pahan voimat ottavat mittaa toisistaan. Planeetan asukkaat nukkuvat syvää unta lukittujen ovien takana, vain harva uskaltaa jäädä valveille.

Yksi valvojista on John Carmody, Maan kansalainen ja etsintäkuulutettu psykopaatti. Taskussaan 0.3-kaliiperinen pienoisase hän haaveilee rikollisen uransa huipentumasta: millaista olisi tappaa kokonainen uskonto murhaamalla sen jumala?

Carmodylla on tärkeä osa Valon Yön dramaattisessa tapahtumasarjassa – mutta aivan toisenlainen osa kuin hän itse luulee...

Philip José Farmer on kirjoittanut yli 60 tieteiskirjaa, joiden aihepiirit vaihtelevat Tarzan-myytistä uskonnollisiin pohdiskeluihin. Farmerilta on aikaisemmin suomennettu Jokimaailma-sarjan avausteos Elämän ja kuoleman virta.

muokattu 07.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kukaan ei kaipaa sinuaÄäretön meri (5. aalto, #2)5. aalto (5. aalto, #1)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)Kuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376