Metsänpimeä
Keskiarvo 4.75
4.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Metsänpimeä

Siri Kolu
Julkaistu: 2008 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Sidottu.

Pako radanvarsikaupungin ankeudesta vaatii äärimmäisiä tekoja.

17-vuotias Laura Ranta on suorittaja. Koulussa hän kahmii pelkkiä kymppejä, kotona hän pitää pystyssä perhettä, jonka isän kuolema on lamaannuttanut.

Kirjojen maailmasta tulee Lauralle pakopaikka – mutta myös pakkomielle. Hän lukee vyörynä Leinoa, Onervaa, Kallasta ja Lehtosta, kun kirjallisuusluokan äidinkielenopettaja johdattelee oppilaitaan mielikuvitusmatkalle suomalaiseen, ikiaikaiseen korpeen. Kirjojen avulla Laura löytää itselleen pakotien, keinon päästä kosketuksiin syvemmän todellisuuden kanssa. Kumppanina tässä etsinnässä on hänen luokkakaverinsa Maki, jonka haastamana Laura heittäytyy kokeiluihin, jotka avaavat heille uudenlaisen, aistillisen maailman.

Siri Kolun kiihkeän omaääninen esikoisromaani on kertomus rakkaudesta, vallasta, manipulaatiosta ja kirjallisuuden voimasta.

muokattu 27.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

KarikkoHarjukaupungin salakäytävätSielut kulkevat sateessaTaivasten vankiTaivaalta tippuvat asiat

Kirja-arvioita (1)

Wanderer avatar
Kirjoittanut
5.0

Luettuani kirjan loppuun ja tultuani arvioimaan sitä tänne tajusin, että tämän kirjan oli merkinnyt luetuksi vain yksi minua ennen. Olen tietysti itsekin myöhässä, kun kirja on julkaistu melkein kymmenen vuotta sitten. Mikä on mennyt pieleen, kun kukaan ei näytä löytäneen tätä tarinaa? Tämä on tarina Laurasta ja hänen ystävistään, Keravasta ja kesästä ja talvesta ja ... (lisää)

Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559