Ouramoinen

@ Juha Jyrkäs
Ouramoinen - Juha Jyrkäs 3.00   3

Ouramoinen, eli Sankarirunoelma ajalta ennen ajan alkua. Kuvittanut Ari Tukiainen. Nidottu.

Ouramoinen on suuri soturi, joka saa kuulla tarunhohtoisesta valtakunnasta, Kultalasta. Hän lähtee etsimään sitä. Matkalla hän kohtaa vanhan Ikämieli-tietäjän, unihuppiaan, Kouko-jättiläisen, kauniin Hetteettären, maahisia, Tuonelan hallitsijan – Kuramoisen, ja pahan Kärhäkän, jota vastaan Ouramoinen taistelee monia taisteluita Vuorenhalkoja-miekalla, sotikilvellä ja noidannuolia ampuvalla umpiputkella. Uljaudellaan ja maagisilla aseillaan Ouramoinen selviää vaaroista, mutta mitä odottaakaan perillä Kultalassa?

Ouramoinen on aito suomalainen sankarirunoelma, joka herättää entisaikaiset sankarilaulut jälleen henkiin. Ikiaikainen kalevalamitta ryydittää kieltä ja itämerensuomalaisesta muinaisuskosta ammentava maailma herää eloon kokonaan uudella ja raikkaalla tavalla. Suomalaisen kansanrunouden lisäksi vahvoja vaikutteita tarinaan ovat antaneet miekka ja magia -kirjallisuus, sekä heavy metal -sanoitusten jylhänpuhuva kuvasto.

Ouramoinen on säihkyvä runoelma kaikille heille, joiden sydäntä lähellä ovat Suomen kansan vanhat runot, Beowulf, Paavo Haavikko, Eino Leino, Robert E. Howard ja Manowar!Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 28, 2014 (Salakirjat)
Tietoja muokattu elokuu 16, 2014
Muita teoksia kirjailijalta Juha Jyrkäs
Tuonelan aurinko 5.00   2
Turvapaikka ja muita häiriintyneitä tarinoita 5.50   2
Tiikerin silmät (Erikoisasiamies Koivisto #2) 7.00   1
Tuliaika (Erikoisasiamies Koivisto #1) 5.00   2
Kainoan musta linna (Aavetaajuus-kirjat #5) 7.00   1
Marraskesi: Tarinoita iholta ja ihon alta 6.00   5
Rutaimo 5.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

Salka
Salka
Arvosanat 694
Kirja-arviot 0
Viestit 1
lokakuu 8, 2014
Antoi 1 / 10 arvosanan kirjalle