Suojelusenkeli

Arto Luukkanen
Julkaistu: tammikuu 29, 2014 (Paasilinna)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: vaihtoehtohistoria, mainstream, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Suojelusenkeli on romaani suomalaisille tutusta lähetystöneuvos Viktor Vladimirovista. Tieto hänen ”märkien operaatioiden” roolistaan vuoti julkiseen tietoisuuteen vasta pari vuotta sitten. Virallisesti Vladimirov tunnettiin kylmän sodan aikana hiljaisena neuvostodiplomaattina, joka oli Suomen asiantuntija. Hän oli myös Suomen poliittiselle ja taloudelliselle  eliitille liiankin vanha tuttavuus. Todellisuudessa tämän harmaantuneen ja kohteliaan toverin rooli Suomessa oli kuitenkin vain peitetarina; hiljainen lähetystöneuvos organisoi ja toteutti Neuvostoliiton tekemät salamurhat  lännessä.

Romaani sijoittuu ajallisesti Suomessa ja maailmalla Kuuban kriisistä Kennedyn murhaan, Prahan kevääseen ja Neuvostoliiton tuhoon saakka.

Trilleri vie lukijan arkisten salamurhien, tappajien ja velvollisuudentuntoisten kiduttajien maailmaan, johon tavalliset ihmiset eivät normaalisti koskaan törmää. Se pakottaa pohtimaan, mikä Vladimirovin merkitys oli todellisuudessa, mikä hänen suhteensa oli Juri Andropoviin, Urho Kekkoseen ja suomalaisiin ylipäänsä. Kenen suojelusenkeli Vladimirov oli? Ketä ja mitä hän suojeli ja miksi?

Lisäkierteen Luukkasen romaaniin tuo toisesta maailmansodasta selvinneen Suur-Saksan vaarallisin ammattitappaja, koodinimi Sytytin.

muokattu 26.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

UnikoiraMaailman kolmanneksi vaarallisin meriSusanin vaikutusKahdeksanEhtookellot
Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa
haplotus
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552