Udolpho (Savukeitaan kauhuklassikot, #4)
Keskiarvo 2.63
2.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Udolpho

Ann Radcliffe
Julkaistu: maaliskuu 2014 (Savukeidas)
Alkuperäinen nimi: The Mysteries of Udolpho
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu

Alkuteos The Mysteries of Udolpho, A Romance; Interspersed with Some Pieces of Poetry ilmestynyt 1794. Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. Sidottu.

Goottilaisen kirjallisuuden mestariteos Ville-Juhani Sutisen suomentamana

Englantilaiskirjailija Ann Radcliffe (1764–1823) oli eräs varhaisromantiikan suurista proosataitureista ja goottilaisen kirjallisuuden pioneereista. Hänen järkelemäinen mestariteoksensa Udolpho (1794) kertoo viattoman Emily St. Aubertin kamppailuista niin maailman pahuuden kuin oman sisimpänsäkin kanssa.

Mielikuvituksellinen juoni sijoittuu Ranskan ja Italian lyyrisiin lavasteisiin, joiden kautta nuoren naisen monivaiheinen tie kulkee sekä synkkiin linnoihin että idyllisiin maalaistaloihin. Kauhun ja ylevän tunteet vuorottelevat, eikä teos turhaan ollut niin Markiisi de Saden kuin Edgar Allan Poen suosikkeja. Mutta voittaako ihmisyys ja rakkaus vai petomainen julmuus?

muokattu 15.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaLinna on aina ollut kotimmeMinä pelkään: Venäläistä kauhua ja mystiikkaa (Savukeitaan kauhuklassikot, #3)Carmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)Musta linna ja muita outoja tarinoita
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449