Elämän ja kuoleman virta (Jokimaailma, #1)
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (42)
Kirjahyllytilastot

Elämän ja kuoleman virta

Philip José Farmer
Julkaistu: 1988 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: To Your Scattered Bodies Go
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: hugo-palkinto, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Leena Tamminen. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkinto 1972.

Elämän ja kuoleman virta on ensimmäinen osa ”universumien tekijäksi” kutsutun amerikkalaisen Philip José Farmerin kuuluisasta Jokimaailma-sarjasta, joka on aikamme tieteisromaanin mahtavimpia ja omaperäisimpiä luomuksia.

Ihmiskunta tuhoutuu 2100-luvulla herätäkseen henkiin uudella planeetalla, tuntemattoman, loputtomasti kiemurtelevan virran rannalla. Siellä tapaavat kivikauden luolamies ja tulevaisuuden ufomies, samoin tunnetut historian hahmot Cyrano de Bergeracista natsijohtaja Göringiin. Ylösnousemus ei ole mitenkään jumalallinen, se selviää tuota pikaa.

Eri aikakausilta ja yhteiskuntaluokista temmattujen kansalaisten elämä on yhtä sotaa ja tappelua. Eroa maanpäälliseen on vain siinä, että täällä kuolleet heräävät henkiin yhä uudestaan, aina uudella kohtaa salaperäisen virran rannalla. Mutta kuka tai ketkä ovat tämän merkillisen kokeilun takana? Ja miksi uuden maailman luojat eivät tahdo kenenkään pääsevän virran alkulähteille?

(muokattu 27.03.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vieterivoiman valtakuntaVarjokapteeni (Kostaja, #2)Ilmojen sotaherra (Oswald Bastable, #1)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)Auringon ydin

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
3.0
'Elämän ja kuoleman virta' oli sangen hyvä lukukokemus ja ihan hyvää luettavaa, muttei se mitenkään suuresti koskettanut ja ei se myöskään minusta mikään huipputeos ole. Kirjassa käsiteltiin seikkailun ja toiminnan lisäksi myös mukavasti filosofisia aiheita. Kirja oli myös hauska niissä kohdin, kun eri aikakausien asukkaat yrittivät selittää toisileen oman aikansa asioita. Kirja myös osoitti ihmisen eläimellisyyden ja sen miten yhteiskunta suitsii näitä ominaisuuksia. ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Anneli Mustakallio
Jäseniä yhteensä: 9062