Elämän ja kuoleman virta (Jokimaailma #1) - Philip José Farmer7.34

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Leena Tamminen. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkinto 1972.

Elämän ja kuoleman virta on ensimmäinen osa ”universumien tekijäksi” kutsutun amerikkalaisen Philip José Farmerin kuuluisasta Jokimaailma-sarjasta, joka on aikamme tieteisromaanin mahtavimpia ja omaperäisimpiä luomuksia.

Ihmiskunta tuhoutuu 2100-luvulla herätäkseen henkiin uudella planeetalla, tuntemattoman, loputtomasti kiemurtelevan virran rannalla. Siellä tapaavat kivikauden luolamies ja tulevaisuuden ufomies, samoin tunnetut historian hahmot Cyrano de Bergeracista natsijohtaja Göringiin. Ylösnousemus ei ole mitenkään jumalallinen, se selviää tuota pikaa.

Eri aikakausilta ja yhteiskuntaluokista temmattujen kansalaisten elämä on yhtä sotaa ja tappelua. Eroa maanpäälliseen on vain siinä, että täällä kuolleet heräävät henkiin yhä uudestaan, aina uudella kohtaa salaperäisen virran rannalla. Mutta kuka tai ketkä ovat tämän merkillisen kokeilun takana? Ja miksi uuden maailman luojat eivät tahdo kenenkään pääsevän virran alkulähteille?

Keskustelua: Philip José Farmer :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1988
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi
Avainsanat: hugo-palkinto, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: To Your Scattered Bodies Go
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 42
Muokattu: maaliskuu 27, 2015

Jokimaailma -kirjasarja

Sarjan suomentaminen jäi ensimmäiseen osaan.

Kuuluu yläsarjaan Sci-fi -sarja

Elämän ja kuoleman virta (Jokimaailma #1)7.34

Kirja-arvioita

6/10 |
lokakuu 06, 2007
'Elämän ja kuoleman virta' oli sangen hyvä lukukokemus ja ihan hyvää luettavaa, muttei se mitenkään suuresti koskettanut ja ei se myöskään minusta mikään huipputeos ole. Kirjassa käsiteltiin seikkailun ja toiminnan lisäksi myös ...