Otranton linna
Keskiarvo 2.59
2.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Otranton linna

Horace Walpole
Julkaistu: lokakuu 1, 2014 (Faros)
Alkuperäinen nimi: The Castle of Otranto
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1764. Suomentaneet Päivi Mehtonen ja Jyrki Siukonen. Jälkisanat: Janne Tunturi. Nidottu.

Otranton linna on goottilaisen romaanin varhaisin kukinto ja modernin kauhukirjallisuuden lähtökohta. Sen tekijä oli taidehistorioitsija, poliitikko ja kirjailija Horace Walpole (1717–1797), joka julkaisi teoksen lahjaksi ystävilleen jouluna 1764.

Keskiajan Italiaan sijoittuva tarina kertoo Otranton ruhtinaasta Manfredista, jonka pelko muinaisen kirouksen toteutumisesta suistaa hävityksen tielle. Otranton linna luo kauhuromaanin ainekset. Se tihkuu aavemaisia näkyjä, pimeitä salakäytäviä, ennustuksia, ilmestyksiä ja yllätyksellistä väkivaltaa.

Horace Walpolen Otranton linna ilmestyi alkukielellä 250 vuotta sitten. Nyt goottilaisen kauhun klassikko julkaistaan ensi kertaa suomeksi.

Teoksen ovat suomentaneet Päivi Mehtonen ja Jyrki Siukonen. Jälkisanat on kirjoittanut Horace Walpole -tutkija Janne Tunturi.

muokattu 15.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaMusta linna ja muita outoja tarinoitaCarmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)Linna on aina ollut kotimmeMinä pelkään: Venäläistä kauhua ja mystiikkaa (Savukeitaan kauhuklassikot, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376