Todensanat

@ Kari Välimäki
Todensanat - Kari Välimäki 7.00   2

Nidottu.

Mies ja nainen ovat häämatkalla, mutta millaisella! Metsä näyttää peikkomaisen puolensa, vaikka mies ei haluakaan nähdä asioita samoin kuin vaimo. Todensanat saa lukijan hytkymään naurusta: niin totta, ja samalla silkkaa satua.

Välimäen lyhytproosa kunnioittaa absurdin perinnettä. Tarinat töytäisevät lukijan ajattelemaan isojen tapahtumien taustoilla vaikuttavia pieniä tekijöitä ja kyseenalaistamaan totutun. Välimäki liikkuu sujuvasti miehen ja naisen välisissä kohtaamisissa, pohtii tulevaisuutta ja saa arjen näyttämään luovan leijuvalta. Kaiken läpäisee omintakeinen, viisto huumori.

Kari Välimäki (s. 1957) on Kangasalla ja Lappeenrannassa vaikuttava tekstinikkari. Hän kirjoittaa pieniä tarinoita, jotka tykkäävät siitä, että niitä luetaan. Välimäki on opiskellut tekniikkaa ja taloutta, kirjoittamista ja kynän käyttöä. Hänen ajatustensa takana kasvaa peikkometsä, jossa tarinoiden siemenet kasvavat marjoina mättäillä ja soivat tuulena puissa. Välimäen tarinat on solmittu sanoista toden ja tarun sanataiteeksi, sanoilla kuvatuiksi kertomuksiksi.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 1, 2014 (Osuuskumma)
Tietoja muokattu tammikuu 14, 2016
Muita teoksia kirjailijalta Kari Välimäki
Kumma kirjoitusopas 8.00   2
Kummalinnun munia 3: Ajantakojat (Kummalinnun munia #3) 8.00   1
Sikafarmari 8.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

The Big Bad Wolf
The Big Bad Wolf
Arvosanat 484
Kirja-arviot 79
Viestit 690
tammikuu 18, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
sterle
sterle
Arvosanat 1643
Kirja-arviot 2
Viestit 11
huhtikuu 18, 2014
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle