Todensanat
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Todensanat

Kari Välimäki
Julkaistu: maaliskuu 1, 2014 (Osuuskumma)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: novellikokoelma
Avainsanat: absurdismi, kotimainen

Nidottu.

Mies ja nainen ovat häämatkalla, mutta millaisella! Metsä näyttää peikkomaisen puolensa, vaikka mies ei haluakaan nähdä asioita samoin kuin vaimo. Todensanat saa lukijan hytkymään naurusta: niin totta, ja samalla silkkaa satua.

Välimäen lyhytproosa kunnioittaa absurdin perinnettä. Tarinat töytäisevät lukijan ajattelemaan isojen tapahtumien taustoilla vaikuttavia pieniä tekijöitä ja kyseenalaistamaan totutun. Välimäki liikkuu sujuvasti miehen ja naisen välisissä kohtaamisissa, pohtii tulevaisuutta ja saa arjen näyttämään luovan leijuvalta. Kaiken läpäisee omintakeinen, viisto huumori.

Kari Välimäki (s. 1957) on Kangasalla ja Lappeenrannassa vaikuttava tekstinikkari. Hän kirjoittaa pieniä tarinoita, jotka tykkäävät siitä, että niitä luetaan. Välimäki on opiskellut tekniikkaa ja taloutta, kirjoittamista ja kynän käyttöä. Hänen ajatustensa takana kasvaa peikkometsä, jossa tarinoiden siemenet kasvavat marjoina mättäillä ja soivat tuulena puissa. Välimäen tarinat on solmittu sanoista toden ja tarun sanataiteeksi, sanoilla kuvatuiksi kertomuksiksi.

muokattu 14.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Neverwhere – Maanalainen LontooAamunkoitto (Xenogenesis-trilogia, #1)Hammasrattaat (Sillage, #3)HarhakaupunkiVaarallinen matka (Muumikirjat, #12)
Paikalla 2 jäsentä ja 59 vierailijaa
Aurinkotuuli, Iivari
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857