Kuulen laulun kaukaisen (Kuoriaiskirjat, #9)
Keskiarvo 2.94
2.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Kuulen laulun kaukaisen

Anne Leinonen, Petri Laine
Julkaistu: kesäkuu 14, 2014 (Kuoriaiskirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen

Kansikuva: © Philcold / Dreamstime.com. Taitto: Tuomas Saloranta. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2015.

Sisältö:

  • Tänään kosketin maailmaa (Portti 4/2001) [sf]
  • Ässä (Spin 3/2005)
  • Lumen kevät (Portti 4/2008) [sf]
  • Kuvat eivät valehtele (Portti 2/2006) [sf]
  • Kuulen laulun kaukaisen (Portti 2/2011)

”Yön puolella on niin kylmää, että huutokin on täynnä jäähileitä.”

Kansainvälisen avaruusaseman miehistö joutuu seuraamaan Maahan syöksyvän meteoriitin aiheuttamaa tuhoa. Jatkosodan lentäjä-ässää seuraa liiankin hyvä onni. Jääplaneetan tutkimusasemalla sattuu mystisiä kuolemantapauksia, eikä planeetta ole ollenkaan niin autio kuin aluksi vaikutti. Puolueen uskollinen pikkuvirkamies saa salaperäisen kirjeen ja päätyy tekemisiin salatun menneisyytensä kanssa. Rakastavaiset pakenevat kielletyn rakkautensa aiheuttamaa tuomiota ja löytävät kaukaiselta planeetalta yllättävän suojelijan.

Petri Laine ja Anne Leinonen ovat aiemmin julkaisseet tahoillaan novelleja niin lehdissä kuin kirjojen kansissa. Kuulen laulun kaukaisen on heidän ensimmäinen yhteinen kokoelmansa. Kokoelman tieteisnovellit vievät lukijansa niin vieraille planeetoille ja Maan kiertoradalle kuin voimansa päivien Neuvostoliiton byrokratiahelvettiin ja toisen maailmansodan ilmataistelujen pyörteisiin.

Petri Laine on helsinkiläinen kirjailija, joka on kirjoittanut tieteis- ja kauhunovelleja lehtiin ja antologioihin. Häneltä on aikaisemmin julkaistu kokoelmat Taivaan kaikki värit (2008), Surunkorento (2009) sekä pienoisromaani Haudattu sydän (2010).

Anne Leinonen on ristiinalainen kirjailija, joka on kirjoittanut novelleja ja romaaneja niin yksin kuin työparin kanssa. Hänen sydäntään lähellä ovat uuskummat aiheet ja synkeät tulervaisuudenkuvat. Häneltä on julkaistu aiemmin mm. novellikokoelma Valkeita lankoja (2006) sekä romaani Viivamaalari (2013).

Kirjoittajaparin taitavasti kehräämissä novelleissa huikeat tieteisvisiot yhtyvät ihmeen tuntua soitteleviin ideoihin ja maittavaan henkilökuvaukseen.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 12.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli 1–3Ready Player One: RomaaniPaljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Yksin MarsissaHe eivät tiedä mitä tekevät
Paikalla 4 jäsentä ja 48 vierailijaa
Kuunliekki, lilybee, MARGO, Kuurankukka
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873