Ihmissusien kirja
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Ihmissusien kirja

Sabine Baring-Gould
Julkaistu: joulukuu 15, 2014 (Salakirjat)
Alkuperäinen nimi: The Book of Were-Wolves
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: ihmissudet

Alkuteos The Book of Were-Wolves, being an account of a terrible superstition ilmestynyt 1865. Suomentaneet Eero Korpinen ja Anu Korpinen. Sidottu.

”Se on ravannut Pohjolan syvissä hangissa, mellastanut läpi keskiajan ja ulvonut Orientin hautakammioissa. Se kuului pahan sukuun, ja olemme tyytyväisiä, että olemme päässeet eroon siitä ja sen heimolaisista, vampyyreista ja ghouleista. Mutta kenpä tietää! Ehkä johtopäätöksemme sen sukupuutosta on liian hätäinen. Se saattaa yhä vaania Abessinian metsissä, vaellella Aasian aroilla ja ulista kolkosti jossakin Hanwellin tai Bedlamin pehmustetussa huoneessa.”

Näillä sanoilla Sabine Baring-Gould kuvaa ihmissutta tämän kirjan ensimmäisessä luvussa. Baring-Gould kertoo teoksessaan ihmissusimyytin synnystä ja sen erilaisista ilmenemismuodoista antiikin Kreikasta ja saagojen Pohjolasta aina 1800-luvun Ranskaan ja Britanniaan. Vaikka Ihmissusien kirja julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1865, on se edelleen yksi arvostetuimmista ja siteeratuimmista teoksista, mitä ihmissusista on koskaan kirjoitettu.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkuntaSuomen nykykirjallisuus. 1, Lajeja, poetiikkaaStar Wars: The Clone Wars: Kuvitettu opasIhmeen tuntua: Näkökulmia lasten ja nuorten fantasiakirjallisuuteenKenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta
Paikalla 2 jäsentä ja 36 vierailijaa
Jukuke, Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588