Valkea kuin lumi

@ Salla Simukka
Valkea kuin lumi (Lumikki-trilogia #2) - Salla Simukka 7.00   108

Kansi: Laura Lyytinen. Sidottu.

Olipa kerran tyttö jolla oli salaisuus.

Lumikki-trilleritrilogian piinaavan jännittävä toinen osa.

Lumikki Andersson matkustaa kesällä paahtavan helteiseen Prahaan. Kauan kaivattu yksinolo katkeaa alkuunsa, kun Lumikkia lähestyy nuori nainen, joka väittää olevansa hänen sisarensa. Nainen, Zelenka, vaikuttaa yhtä aikaa vilpittömältä ja salailevalta.

Perheensä salaisuutta selvittäessään Lumikki joutuu tekemisiin kummallisen uskonlahkon kanssa, joka paljastuu vähin erin vaarallisemmaksi kuin hän olisi voinut koskaan kuvitella. Kohta lahkoa uhkaa suuri tragedia – ja joku aikoo vieläpä kääriä siitä suuret rahat. Zelenka on hengenvaarassa, mutta niin on Lumikkikin.

Prahan vanhat kadut ja hautausmaat tulevat Lumikille tutuiksi lomasuunnitelmista poikkeavalla tavalla, kun hän joutuu juoksemaan henkensä edestä estääkseen tuhoisat suunnitelmat. Armoton helle pitää kaupunkia otteessaan, ja Lumikin täytyy miettiä kerran toisensa jälkeen, kehen hän voi luottaa, kun kenenkään aikeet eivät tunnu olevan puhtaita ja valkeita kuin lumi.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 6, 2013 (Tammi)
Käännetty englanniksi As White as Snow
Tietoja muokattu lokakuu 7, 2017

Lumikki-trilogia

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Punainen kuin veri (Lumikki-trilogia #1) 7.22   164
Valkea kuin lumi (Lumikki-trilogia #2) 7.00   108
Musta kuin eebenpuu (Lumikki-trilogia #3) 7.16   93

Kirja-arviot & arvosanat

Mystinen tyttö
Arvosanat 154
Kirja-arviot 50
Viestit 3
toukokuu 5, 2015
8 / 10

Kirja poikkesi monella tapaa ensimmäisestä osasta. Olin yllättynyt ja iloinen kun paikkaa oli vaihdettu, eikä se haitannut yhtään juonen kulkua. Teos ei alkanut yhtä sujuvasti kuin edellinen teos, mutta kun ideasta sai kiinni teos oli aivan yhtä nopeasti luettu kuin edeltäjänsäkin. Oli kerrassaan ihanaa saada tutusta Lumikkiin paremmin ja uusin henkilöihin ja jostain kumman syystä tykästyin myös Zelenkaan. Kirja avasi enemmän Lumikin persoonaa ja muistoja, siinä ei enää vatvottu niin paljoa lapsuuden traumoja vaan enemminkin sydänsuruja, mukavaa vaihtelua. Simukan kirjoitustyyli on puhdasta ja erilaista kuin muiden viimeksi lukemieni kirjailijoiden. Siitä huokuu selvä intohimo kirjoittamiseen. Tämä oli nyt toinen kerta kun luin Valkea kuin lumi kirjan. Senkin, että toiseen kertaan luen kirjan pitäisi jotain kertoa, niille jotka eivät ole tätä sarjaa lukeneet. Kannattaa lukea! Suosittelen!

Poison Girl
Arvosanat 163
Kirja-arviot 66
Viestit 45
helmikuu 2, 2015
7 / 10

Parempi kuin edellinen osa. Alkuun vähän takkuili kun tuskastelin taas Simukan kirjoitustyylin kanssa. (Minuun kun se ei oikeen iske), mutta loppukirjan luin nopeasti parissa päivässä. Ihan OK kirja.

Kattinka
Arvosanat 11
Kirja-arviot 7
Viestit 35
tammikuu 29, 2015
8 / 10

Pidin ensimmäisestä tästä trilogian toisesta osasta todella paljon, vähintäänkin yhtä paljon kuin ensimmäisestä. Oli mielenkiintoista saada tietää lisää Lumikin salaperäisestä menneisyydestä. Pidän Simukan kirjoitustyylistä erittäin paljon! Kieli on näppärää, raikasta, ihanan nuorekasta ja viittaukset muihin teoksiin ovat omaperäisiä. Luin kirjan vauhdilla parissa illassa, juoni nappasi minut tehokkaasti mukaansa. Odotankin, että saan kolmannen osan käsiini!

ilona_milla
Arvosanat 36
Kirja-arviot 19
Viestit 0
tammikuu 26, 2015
6 / 10

Mua vaan ärsyttää se et kirjailijat alkaa kirjottaa sarjaa silleen et ne sijottaa sen Suomeen ja jossain vaihees Suomi ei riitä niil ja henkilöt on pakko viedä seikkailemaan maailmal... Siis miks ei voi suosiol kirjottaa jostain englantilaisesta tai Tsekkiläisest? Kirjan juoni jotenki niin ennalta-arvattava ja niinku Punainen kuin veressäki Lumikki juoksee kokoajan karkuun tai kilpaa aikaa vastaan... Tää Zelenkan uskontoryhmä hyi hitto et meni kylmät väreet. Ja muuten toinen juttu, mitä kirjailijat tunkee tosi monesti kirjoihin on nää salaset sukulaiset menneisyydest...

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
maaliskuu 1, 2014
6 / 10

Ehdottomasti parempi kuin sarjan ensimmäinen osa. Ihan hyvä kirja.

Nea
Nea
Arvosanat 90
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 16, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Jutta
Jutta
Arvosanat 93
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 12, 2022
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Fade
Fade
Arvosanat 229
Kirja-arviot 32
Viestit 0
tammikuu 19, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
EveMoon
EveMoon
Arvosanat 170
Kirja-arviot 6
Viestit 0
tammikuu 14, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Eveliina Juutilainen
Eveliina Juutilainen
Arvosanat 180
Kirja-arviot 1
Viestit 0
joulukuu 2, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle