Kurganin varjot
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Kurganin varjot

Risto Isomäki
Julkaistu: syyskuu 4, 2014 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu, kansipaperi.

Ihmiskunnan tuho uhkaa Mustallamerellä. Onko mitään enää tehtävissä?

Miten mystiset hautakukkulat ja indoeurooppalaisten kansojen alkukoti liittyvät Mustassameressä piilevään ekokatastrofiin? Ja miksi oikeiden ratkaisujen tekeminen on niin vaikeaa, joskus mahdotonta?

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa jännärissä arkeologi Alex Tšerkassov selvittää muinaisten hautakukkuloiden, kurganien, arvoituksia ja etsii kolmetuhatta vuotta sitten eläneen soturiprinsessan aarretta. Samaan aikaan Mustanmeren kalastajat tekevät järkyttäviä havaintoja, joita Alexin vaimo Irina lähtee tutkimaan. Pian havaitaan, että Mustanmeren syvänteissä on käynnissä jotakin äärimmäisen vaarallista.

Isomäki yhdistää karmivassa dystopiassaan todelliset ekologiset uhkakuvat pitkälle historiaan ulottuvaan spekulaatioon tuhon perimmäisistä syistä.

muokattu 05.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrskyn silmäTatuoitu taivasSarasvatin hiekkaaParantajaKuudes talvi

Kirja-arvioita (1)

lilybee avatar
Kirjoittanut
2.5
Tartuin tähän kirjaan, koska pidin Sarasvatin Hiekkaa -teoksesta, vaikka Isomäen muu tuotanto ei olekaan vakuuttanut. Valitettavasti kirja oli pettymys. Isomäki on osoittanut olevansa kaavamainen kirjoittaja, sillä kaikki häneltä lukemani kirjat etenevät samalla tavalla. Henkilöhahmot ovat yksipuolisia ja välillä jopa epäuskottavia. On kuin heillä ei ole muuta tarkoitusta kuin toimia kirjan tapahtumien todistajina. Siinä missä Sarasvatin Hiekkaa oli kiinnostava skenaario ja onnistunut ekotrilleri, Kurganin varjot on vain huonosti verhottua vihreää ideologiaa.
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Päivi Tolmunen
Jäseniä yhteensä: 9584